Test drive στην Mercedes-Benz CLA180d 7G! Κουκλάρα με τα όλα της!

AUTO-MOTO 18.10.2019 | 23:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Test drive στην Mercedes-Benz CLA180d 7G! Κουκλάρα με τα όλα της!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά η πολυτέλεια ενός οικογενειακού αυτοκινήτου δεν ήταν τόσο προσιτή όσο είναι με την νέα CLA. Κατασκευάστηκε με τέτοια τεχνοτροπία, έτσι ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες εκείνων που επιθυμούν μία Mercedes -Benz!

Κάθισα για μία εβδομάδα πίσω από το ευφυέστατο τιμόνι της, και δεν άργησα να καταλάβω πως είχα στα χέρια μου ένα ολοκληρωμένο και πανέμορφο αυτοκίνητο, που διαθέτει sportive προσωπικότητα, κορυφαίους χώρους με χρωματικούς φωτισμούς οι οποίοι σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του πολύ οικονομικού πετρελαιοκινητήρα, του δίνει αέρα νεανικό τον οποίο… δεν θα απολέσει ποτέ!

Στον δρόμο ρολάρει αφάνταστα καλά, δεν ακούγονται θόρυβοι, και χάρις τον άπιαστο χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας που είναι της τάξεως 0,25cd, οι «φιλοξενούμενοι του» μπορούν και απολαμβάνουν όχι μόνο το ταξίδι του, αλλά και την άπλετη συνδεσιμότητα του συστήματος ‘my Mercedes” από την μεγαλειώδη smart  οθόνη, η οποία κλέβει την παράσταση στο εσωτερικό της CLA, και προβάλει όλες τις «κρυφές» τεχνολογικές αρετές που έχουν απίστευτες δυνατότητες.

Ταξίδεψα για αρκετά χιλιόμετρα στο πάνω στο εργονομικό κάθισμά της χωρίς να διαπιστώσω την παραμικρή «διαφωνία», εκτός του ότι χρειάζεται μία καλή «ξενάγηση» ο κάτοχός της πριν ταξιδέψει και να αντιληφθεί τις γωνίες χοροθέτησης της, καθώς το πίσω μέρος στενεύει, και η ορατότης του πίσω παρμπρίζ εσωκλείεται στα όρια του κεντρικού καθρέπτη! Η χαμηλή θέση οδήγησης έφερε στο μυαλό μου στιγμές που βίωσα οδηγώντας κάποιο roadster αυτοκίνητο, το οποίο μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Κάπου εδώ θυμήθηκα και την άκρως «ερωτική εμπειρία» την οποία είχα αποκομίσει οδηγώντας το προηγούμενο μοντέλο της CLA, πρίν από 4 χρόνια. Η αίσθηση του να οδηγείς μία Mercedes μέσα στον δικό της «κόσμο» είναι ανεπανάληπτη! Αν νομίζεται πως υπερβάλω, δεν έχετε παρά να τολμήσετε ένα Test drive μαζί της και να το ομολογήσετε μόνοι σας!

Το μηχανοκίνητο σύνολο της CLA 180d 7G που δοκιμάσαμε ήταν από τα οικονομικότερα μοτέρ που κυκλοφορούν στον κόσμο! Μπορεί οι 110 ίπποι του 8 βάλβιδου diesel κινητήρα του 1,5 λίτρου, να φαντάζουν για πολλούς λίγοι, όμως τα νούμερα και οι επιδόσεις του διαψεύδουν τις αρνητικές σκέψεις! Οι γερμανοί τεχνικοί έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν μία απίστευτη χαρτογράφηση στο common rail moteuer το turbo μεταβλητής γεωμετρίας, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό έργο από αυτό, κάτι που μαρτυρεί η ροπής στρέψεως των 260Nm  της CLA η οποία είναι διαθέσιμη από τις 1.700-2.500σ.α.λ.! όσο για την οικονομία καυσίμου, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με το αθόρυβο, αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic έξι ταχυτήτων, το οποίο φροντίζει οι επιδόσεις να μένουν στα ύψη και η κατανάλωση στα χαμηλότερα επίπεδα!

Της ταιριάζει απολύτως το profil οδήγησης sport,καθώς εκείνος που την επιλέγει, σίγουρα θα θέλει να ζήσει αρκετές στιγμές οδηγικής απόλαυσης πίσω από το τιμόνι της, χωρίς επιβάτες! Ο συντηρητικός νέος και ο οικογενειάρχης με δύο τέκνα, θα έχει ιδιαίτερη χαρά κάθε φορά που θα την οδηγεί προς το βενζινάδικο, για να την τροφοδοτήσει με καύσιμα, καθώς θα απολαμβάνει άπλετα το ευχαριστώ της CLA 180d!

Αν θα την επέλεγα? Ναι σίγουρα ναι γιατί απόλαυσα, και την γρήγορη οδήγηση της και την απίστευτη αλλαγή συμπεριφορά της η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού στέλνει τον οδηγό στα ουράνια! Αλλά και η πολυτελής ομορφιά των χώρων της κατάφερε να κερδίσει τον ιαπωνικό εγωισμό μου στο έπακρο! Κάθε πάτημα του γκαζιού της είναι ξεχωριστό και ασφαλισμένο καθώς μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, βάζει συνεχώς στην τάξη «τα πράγματα» όταν αυτά πάνε να ξεφύγουν. Τώρα αν είχα και 32.500€ να την αποκτήσω, δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου!

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω