Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του αντικαπνιστικού νόμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 18.10.2019 | 13:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του αντικαπνιστικού νόμου

ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ || [email protected]

Στο  Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του αντικαπνιστικού νόμου θα προσφύγει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ).

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε κατά του αντικαπνιστικού νόμου, θα πρέπει όμως να υπάρξουν εξαιρέσεις», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Σωματείου Νίκη Κωνσταντίνου.

«Τα εστιατόρια πρέπει να ξεχάσουνε το κάπνισμα γιατί σε αυτά πηγαίνουν και ανήλικοι. Σε χώρους όμως που λειτουργούν μόνο με ενήλικες όπως κέντρα διασκέδασης και μπαρ θέλουμε να υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής για να κρατήσουμε και τους καπνιστές πελάτες μας», σημείωσε η κα. Κωνσταντίνου.

Όπως εξήγησε αυτό μπορεί να γίνει εάν προβλεπόταν στον νόμο η δημιουργία ειδικών χώρων για τους καπνιστές.

«Θα κλείσουν οι επιχειρήσεις που δεν έχουν εξωτερικό χώρο όπως κάποια μπαρ. Θα πρέπει να υπάρξει εκτίμηση όλης της κατάστασης από το Υπουργείο.

Εκτός εάν αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες ώστε να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους αλλού, όπου θα υπάρχει εξωτερικός χώρος».

Η κα. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε και στα αργιλάδικα τα οποία λειτουργούν «μόνο εσωτερικά και μόνο για την κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος».

Για την προσφυγή του Σωματείου στο ΣτΕ σημείωσε πως είναι εν αναμονή της εγκυκλίου για να δουν τους όρους και αν υπάρχουν εξαιρέσεις.

«Οι νόμοι είναι νόμιμοι, η διαδικασία αλλαγής εξαιρέσεων είναι επίσημα  μία η προσφυγή στο ΣτΕ, αυτό που θα κάνουμε κι εμείς.

Αυτός ο νόμος θα οδηγήσει σε λουκέτο πολλές επιχειρήσεις. Δε μπορούμε να αφήσουμε άδεια τα μαγαζιά μας», πρόσθεσε η κα. Κωνσταντίνου.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω