Ακολουθώντας το 37ο Σπάρταθλον.. με Jeep Renegade, 1.3Τ 180HP

AUTO-MOTO 15.10.2019 | 13:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ακολουθώντας το 37ο Σπάρταθλον.. με Jeep Renegade, 1.3Τ 180HP

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της off-road οδήγησης!

Κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου το αφιερώνουμε υπηρετώντας τον Ιστορικό αγώνα υπεραποστάσεων Σπάρταθλο! Οι απαιτήσεις της διοργάνωσης αυτής είναι αρκετές, και βασίζονται στην ορθή υποστήριξη που δίνουν τα πληρώματα στους Σπαρταθλητές.

Φέτος το δημοσιογραφικό team ξεκίνησε οδηγώντας το νέο Jeep Renegade, 1.3Τ με τα πολλά 180HP. Το ραντεβού μας είχε κλειστεί από πολύ νωρίς και έτσι μετά από την εκκίνηση του Σπάρταθλου, η οποία έλαβε χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, πετάξαμε γρήγορα τα σακίδια μας στο ευρύχωρο Πορτ μπακάζ, του Renegate, και πήραμε την θέση μας πίσω από τους δρομείς.

Στις δημοσιογραφικές αποστολές οι οποίες έχουν απαιτήσεις, κάθε ελεύθερος χώρος μέσα στην καμπίνα ενός οχήματος, αποδεικνύονται πολύτιμες! Κινητά, Lap top, φωτογραφικές μηχανές, φακοί, κάμερες και τριπόδια, έκαναν την δική τους κατάληψη στο Jeep, που από τα πρώτα 40 χιλιόμετρα κατάφερε να κρατήσει την καλή μας διάθεση στα ύψη! Η διαδρομή των 246,6km φαινόταν ατέλειωτη, και ο καυτός ήλιος την έκανε να φαντάζει ακόμη μακρύτερη!

Πολλά ήταν τα σταματήματα που κάναμε καθώς κάθε σημείο της απόστασης από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη, είχε την δική της ομορφιά! Κάπου εδώ είναι που ο κάτοχος ενός θρυλικού Jeep Renegade μπορεί να απολαύσει τις κρυφές του χάρες! Απροβλημάτιστα βγαίνεις εκτός δρόμου, και επίσης απροβλημάτιστα περιστρέφεις τον επιλογέα «selec-terrrain» αναλαμβάνει να μετατρέψει την οδηγική απόλαυση σε ένα παιχνίδι περιπέτειας!

Χρειάστηκε να σκαρφαλώσουμε λίγο ψηλότερα από την διαδρομή που έτρεχαν οι 400 αθλητές και αθλήτριες του 37ου Σπάρταθλον, προκειμένου να βιντεοσκοπήσουμε, τις προσπάθειές τους. Οι γωνίες προσπέλασης εμποδίων, είναι τεράστιες! Παρότι η ανάρτησή του έχει σφικτή ρύθμιση, είναι ανεξάρτητες κρεμάνε με ευκολία προσπαθώντας πάντοτε να μην χάνει την πρόσφυση! Τα χρειαστήκαμε για λίγο, αλλά… το σύστημα ροπής torque vectoring, δεν άφησε πολλά περιθώρια στο αυτοκίνητο να πάει εκεί που θέλει! Αντιθέτως μετέφερε την κίνηση από τον τροχό που σπινάριζε, στον απέναντι που είχε επαφή με το έδαφος! Στα δύσκολα φάνηκε η δύναμη της ροπής του Fire fly 1.3Τ η οποία αγγίζει τα 320Νm.

 

 

Πολλές ανέσεις

Αν και το σκάφος του είναι ψηλό, εν τούτοις εμάς μας βόλεψε απολύτως! Είχαμε επαρκή περιφερειακή ενημέρωση, καλή θέση οδήγησης με πολλές ανέσεις, και σίγουρα θα επιθυμούσαμε να το οδηγήσουμε σε κάποια από τα σκληροτράχηλα Ελληνικά Βουνά για τα οποία σχεδιάστηκε να σκαρφαλώνει!

Την Κυριακή, μία μέρα μετά από την μεγάλη νίκη του Ούγγρου Tamas Bodis, πρώτου νικητή του Σπάρταθλον, πήραμε τα ορεινά της Λακωνίας με προορισμό την Καστροπολιτεία του Μυστρά. Η οχύρωση του βουνού και η μετεξέλιξη του Μυστρά σε ισχυρό πολιτικό στρατιωτικό, πνευματικό, και καλλιτεχνικό κέντρο συνδέετε με την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τη Δ’ Σταυροφορία του 1204.

Κάπου εδώ είναι που το Renegate ξεδίπλωσε τις οδηγικές του αρετές, και χαρήκαμε στο έπακρο το νέο tourbo τετρακύλινδρο moter GSE.Τα 180 άλογα μετατρέπουν απογειώνουν με ευκολία τα 1.500kg που ζυγίζει το jeep, και του χαρίζουν καλές επιταχύνσεις που αρκετά suv θα ζήλευαν! Το γκάζι είναι «γλυκό» και άφθονο!

Απίστευτο το 9άρι κιβώτιό του, το οποίο εκτός δρόμου είναι …άπαιχτο! Η κατανάλωση που είδαμε στο αυτοκίνητό μας ήταν μεταξύ 8 και 10lt/100km.

 

 

Ακούραστο και σταθερό

Επιλέξαμε να σταματήσουμε στο άγαλμα του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που στέκεται επιβλητικά με υψωμένο το σπαθί του σε κάθε έναν που θα τολμήσει να απευθύνει οποιαδήποτε απειλή στον Μυστρά. Αξίζει κανείς να περιηγηθεί περπατώντας μέσα στα σοκάκια της Καστροπολιτείας, και να δει από πρώτο χέρι την απίστευτη διείσδυση που είχαν οι πολιτισμοί της δυτικής Ευρώπης στην περιοχή.

Μετά από το καθιερωμένο γεύμα που δίνει κάθε χρόνο ο Δήμος Σπάρτης, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το «κλινών άστυ» εν μέσω μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης! Ακόμη και εκεί το Jeep Renegate αποδεικνύει την «ευλυγισία» του!

Ακούραστο, σταθερό, δεν παίρνει κλίσεις το αμάξωμά του, και ταξιδεύει ξεκούραστα χαρίζοντας απόλαυση και ηρεμία στους επιβάτες του!

Το δημοσιογραφικό spartathlon Team απόλαυσε το τριήμερο ταξίδι του και θα ήθελε να το οδηγήσει ξανά σε κάποιο άλλο event του δρομικού κινήματος στην χώρα μας!

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω