Επιχείρηση «αποδόμηση Μπουτάρη» από Ζέρβα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 14.10.2019 | 20:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Επιχείρηση «αποδόμηση Μπουτάρη» από Ζέρβα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Για πολλοστή φορά ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καταφέρθηκε κατά της προηγούμενης διοίκησης Μπουτάρη από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Έκανε λόγο για αγιογραφίες που έχουν κουράσει αφήνοντας διαρκώς αιχμές στον πρώην δήμαρχο. 

Ο Κ. Ζέρβας κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για το τι παρέλαβε η διοίκησή του αλλά και τι προγραμματίζει για την δική του θητεία σχολίασε αρχικά ότι ήδη η νέα διοίκηση έχει στείλει πολλαπλά μηνύματα ότι «όσα πλήγωσαν την πόλη θα αλλάξουν». Σημείωσε ότι πολλοί «ξεβολεύονται» κάνοντας λόγο για οπαδούς της αδράνειας, του «έλα μωρέ» και της «ακινησίας». 

Υποστήριξε πως το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται όταν κάποιος τρέξει τα πράγματα έναντι των πολλών μικρών ιδιοτελών συμφερόντων.  Τόνισε ότι θα ειπωθούν αλήθειες καθώς υπάρχουν αγιογραφίες που έχουν κουράσει, δείχνοντας τον Γιάννη Μπουτάρη. 

«Ο δήμος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, προχωρούμε σε ρύθμιση οφειλών να δούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα γιατί μέχρι 31/12 είναι περισσότερες οι υποχρεώσεις του δήμου από το υπόλοιπο στο ταμείο» ανέφερε μεταξύ άλλων για την οικονομική κατάσταση. Για την καθαριότητα παρουσίασε έναν προβληματικό στόλο με παροπλισμένα απορριμματοφόρα και σάρωθρα που δεν λειτουργούν.

«Η κατάσταση στην πόλη είναι εικόνα μιας παρατημένης πόλης» σημείωσε αναφερόμενος στα θέματα του κυκλοφοριακού, της παράνομης στάθμευσης και τα κατειλημμένων δρόμων. Αναφερόμενος στην δεύτερη φάση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας έψεξε όσους αντιδρούν καθώς όπως σημείωσε μιλάμε για μια «αμβίβολη πεζοδρόμηση και συζητούμε δικαιώματα πεζών για 200 μέτρα την στιγμή που όλα τα πεζοδρόμια της πόλης έχουν αυτήν την εικόνα.  Δεν μας ενδιαφέρει αν μπορούν να περάσουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, μάνες με κορίτσια . Το βλέπω υποκριτικό».

Ο Κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια πόλη χωρίς κανόνες και χωρίς νόμους όπου τα Σαββατοκύριακα τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνουν πάρτι με τα τραπεζοκαθίσματα. «Αυτό αλλάζει. Τηρήσουμε κανόνες, κανονιστικές και όπου δεν υπάρχουν θα φτιάξουμε» ανέφερε.

Παράλληλα έκανε λόγο για παθογένειες στον τεχνικό τομέα επαναλαμβάνοντας τις καθυστερήσεις στην Πλατεία Ελευθερίας, κενά στα χρονοδιαγράμματα, δεν υπάρχουν κονδύλια, σημαντικές επιβαρύνσεις για απαλλοτριώσεις. 

 

Οι στόχοι Ζέρβα

«Ο στόχος που έχουμε βάλει είναι να επαναφέρουμε μια στοιχειώδη ευταξία. Δεν είναι συντηρητικός ή προοδευτικός στόχος. Δεν κάνουμε εκπτώσεις. Το αυτονόητο για το δήμο θεωρείται κάτι επαναστατικό» σημείωσε ο κ. Ζέρβας μεταξύ άλλων.  «Ο κόσμος έχει προσδοκίες – με χαροποιεί γιατί δεν έχει παραιτηθεί , δεν έχει εγκαταλείψει για μια καλύτερη ζωή» πρόσθεσε. 

Για την καθαριότητα έκανε λόγο για προληπτικό έλεγχο σε όλα τα οχήματα και επισκευή των ελαττωματικών. Ενημέρωσε πως ο δήμος εξασφάλισε υδροφόρες για το πλύσιμο κάδων και δρόμων, για την προμήθεια 1000 νέων κάδων ενώ αναζητούν μπλε κάδους.

Για την δημοτική αστυνομία μίλησε για καθημερινή συνεργασία με την ΕΛΑΣ, πως διπλασιάστηκαν οι έλεγχοι στα καφέ και για τον αντικαπνιστικό νόμο ενώ για την στάθμευση δικύκλων επανέλαβε ότι θα διαμορφωθούν θέσεις ώστε να μην σταθμεύουν στα πεζοδρόμια.

Παράλληλα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για έναν συνολικό προγραμματισμό για τα αδέσποτα μετά τους πρώτους ελέγχους αλλά και για δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου μέσω του προγράμματος «Φιλόδημου». 

Σημείωσε πως πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης με ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους και της πλατείας Διοικητηρίου αλλά και διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου επί της Λ. Νίκης

Στην Πολιτική Προστασία ενημέρωσε πως ο δήμος προχωρά στην προμήθεια τόνων αλατιού ώστε «να μην έχουμε πάλι τα φαινόμενα του πάγωσε το αλάτι» ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια άσκηση ετοιμότητας. 

Ο Κ. Ζέρβας έκανε λόγο για έναν δήμο ενεργό με κεντρική επιλογή και δέσμευση να είναι  ένας δήμος που θα ασχολείται με όλα τα ζητήματα, ακόμα και αν δεν είναι δικής του αρμοδιότητας όπου όμως οι ολιγωρίες άλλων θα πλήττουν την πόλη.

«Όσοι είχαν συνηθίσει έναν δήμαρχο που τα είχε καλά με το γκουβέρνο να το ξεχάσουν» ανέφερε δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στον τρόπο διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη. 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω