Στον Μαρινάκη η Forthnet με 41 εκατ. ευρώ και «κούρεμα» 80% των δανείων!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 10.10.2019 | 21:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στον Μαρινάκη η Forthnet με 41 εκατ. ευρώ και «κούρεμα» 80% των δανείων!

THESSNEWS-DESK

Ομόφωνα οι τράπεζες αποφάσισαν τη μεταβίβαση της Forthnet (Nova) στον Όμιλο Μαρινάκη αντί του ποσού των 41 εκατομμυρίων ευρώ, υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι οριστικό και προκειμένου να επιτευχθεί υπήρξε γενναίο «κούρεμα» στα χρέη της Forthnet, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρωστάει στις τράπεζες 350 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Στάθης Σχοινάς, οι τράπεζες έχουν αποκτήσει τον έλεγχο της Forthnet (Nova) και μέχρι πρότινος κατείχαν το 32,8% της εταιρείας και με τη μετατροπή του συνόλου των ομολογιών της εταιρίας κοντά στο 70% της εταιρείας.

 Πριν την άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων μετατροπής τα ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet ήλεγχαν η μητρική εταιρεία της Wind, Crystal Almond Holdings, (22,17%), το δημόσιο της Τυνησίας (15,19%) και ο Αραβας επιχειρηματίας Abdulaziz Al Ghurair (14,42%) οι οποίοι όμως εγκατέλειψαν την εταιρία και δεν ενδιαφέρθηκαν για την περαιτέρω χρηματοδότησή της και, ως συνέπεια, το ποσοστό του συρρικνώθηκε σε χαμηλά μειοψηφικά επίπεδα.

Η Forthnet έχει υποχρεώσεις ρυθμισμένες προς το Δημόσιο και τα Ταμεία ενώ δεν οφείλει χρήματα στους εργαζόμενους που πληρώνονται κανονικά.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω