Πρόστιμα στους θεριακλήδες της Θεσσαλονίκης - Εντατικοί έλεγχοι στα καταστήματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 10.10.2019 | 15:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρόστιμα στους θεριακλήδες της Θεσσαλονίκης - Εντατικοί έλεγχοι στα καταστήματα

ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ || [email protected]

Πάνω από 230 έλεγχοι μόνο τον Σεπτέμβριο από τη δημοτική αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Χάνουμε πελάτες, υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου.

Άμεσα αναμένεται η αυστηροποίησή του αφού θα απαγορευτεί και το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενώ πρόστιμα θα μπορούν να επιβάλουν και αστυνομικοί.

Οι έλεγχοι που έγιναν τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν 236 από τη δημοτική αστυνομία και μεικτά κλιμάκια ελεγκτών του δήμου και της δ/νσης υγείας.

«Συνολικά βεβαιώθηκαν 33 πρόστιμα και σε καταστηματάρχες και σε πελάτες», όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Το ύψος του προστίμου για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ανέρχεται στα 600 ευρώ και σε θαμώνες στα 50. «Οι καταστηματάρχες είναι σύμμαχοί μας. Υπήρξαν ελάχιστες αντιδράσεις, το ποσοστό συμμόρφωσης είναι μεγάλο», σημείωσε ο κ. Δαγκλής.

Δύο ερωτήματα έθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας:

Γιατί να πληρώνουν πρόστιμο οι ιδιοκτήτες αφού υπάρχει η σχετική σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος και εάν τελικά η πολιτεία θα μπορέσει να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο.

Ο κ. Φιλοκώστας ζήτησε να μην αλλάξει ο νόμος και να δοθεί χώρος και στους καπνιστές που αποτελούν το 50% του πληθυσμού.

«Χάνουμε πελάτες όταν τους λέμε ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, όμως δε μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Είμαστε υπέρ της καθολικής εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου αλλά θα πρέπει προβλεφθεί χώρος και για τους καπνιστές», τόνισε ο κ. Φιλοκώστας και πρόσθεσε πως το 90% των πελατών έχει συμμορφωθεί.

 

 

Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω