Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ

THESSCITY 10.10.2019 | 15:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ

THESSNEWS-DESK

Η παράταξη «Η Πόλη Αλλιώς» του δήμου Νεάπολης-Συκεών καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για την τραγική κατάσταση με τον ΟΑΣΘ το Σάββατο 19/10 στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Στην  Θεσσαλονίκη, την πόλη που κατέχει το ρεκόρ ανεργίας και των κλειστών καταστημάτων    εξαιτίας της  πολύχρονης και συνεχιζόμενης- και σήμερα -    πολιτικής των μνημονίων, στην Θεσσαλονίκη  της  καθημερινής  μάχης για επιβίωση, έχει προστεθεί και  ο βραχνάς της μετακίνησης  λόγω ΟΑΣΘ» αναφέρουν αρχικά στο κάλεσμά τους τα στελέχη της παράταξης.

«Βασανιστήριο  επαναλαμβανόμενο και  χωρίς τέλος απ΄ ότι φαίνεται, αφού αποτελεί καθεστώς πια ο  πανάρχαιος στόλος  άθλιων και ακατάλληλων λεωφορείων που χαλάνε στο μέσο της διαδρομής και η μείωση των δρομολογίων, όχι μόνο τη νύχτα που ερημώνει η πόλη αλλά και σε ώρες αιχμής. Τα  200  όλα κι όλα λεωφορεία για 1.000.000 κατοίκους, το αναξιοπρεπές στοίβαγμα των επιβατών,  τα ατυχήματα και οι συνεχείς βλάβες,  τα πανάκριβα εισιτήρια (το εισιτήριο διπλασιάσθηκε αυτά τα χρόνια από 0,5 ευρώ το 2009 στο 1 ευρώ τώρα), το αίσχος των ελεγκτών,  οι στάσεις χωρίς ή με κατεστραμμένα στέγαστρα, τα  πρόστιμα, η ανυπαρξία άλλων μέσων, το ανέκδοτο πλέον με το Μετρό και ο πρωινός «αγώνας δρόμου»  των μαθητών για να φθάσουν στο σχολείο συνθέτουν την ζοφερή  εικόνα των ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε τις χειρότερες συγκοινωνίες σε Ελλάδα και Ευρώπη!» συμπληρώνουν.

«Απαιτούνται ώρες ταλαιπωρίας για να φτάσει κανείς στις γειτονιές μας, ενώ είναι οι πλησιέστερες χιλιομετρικά από το κέντρο της  πόλης !  Στον Δήμο μας  έχουμε και την ανύπαρκτη  εσωτερική επικοινωνία των τεσσάρων ενοτήτων, με αποτέλεσμα να χρειάζονται δύο λεωφορεία και μεγάλη υπομονή προκειμένου να μεταβούν συνδημότισσες και συνδημότες στο Δημαρχείο» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

«Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ μαζί με όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης  αγωνιζόμαστε απαιτώντας  :Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!  Την ενίσχυση του στόλου  ΤΩΡΑ με νέα λεωφορεία!  Την ΜΗ ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του οργανισμού στα ΚΤΕΛ! Την άμεση ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης!» καταλήγουν.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω