«Η Μεγάλη Πλατεία» του ΚΘΒΕ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (VIDEO)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 10.10.2019 | 11:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Η Μεγάλη Πλατεία» του ΚΘΒΕ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (VIDEO)

ΤHESSNEWS-DESK

Το ΚΘΒΕ, τιμώντας το Νίκο Μπακόλα και το έργο του,  παρουσιάζει σε θεατρική διασκευή του  Άκη Δήμου το αριστουργηματικό κείμενο του μεγάλου λογοτέχνη «Η Μεγάλη Πλατεία», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.

Μια συναρπαστική τοιχογραφία της μεταπολεμικής Θεσσαλονίκης, 20 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός. Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019).

Το πρωί της Πέμπτης φιλοξενήθηκαν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου ο Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ και η Κατερίνα Σισσίνη, τραγουδίστρια του συγκροτήματος The Speakeasies’ η οποία ενσαρκώνει τον ρόλο της Αγγέλας στη παράσταση.Ο Άκης Δήμου ανέλαβε μετά από παραγγελία του Θεάτρου, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή τη «Μεγάλη πλατεία», ένα εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας. Ο Νίκος Μπακόλας δημιουργεί ένα μυθιστόρημα με κέντρο δράσης την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων έρχονται να συναντήσουν την Ιστορία ενώ η ίδια η πόλη προβάλλεται μέσα από τη συλλογική μνήμη αλλά και το βίωμα των χαρακτήρων της. Μία πόλη διαρκών ιστορικών και πολιτικών αναταραχών. Μια πλατεία που καθιστά τις πράξεις των ανθρώπων ορατές.

Η «Μεγάλη πλατεία» τιμήθηκε το 1988 με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.Ιnfo:

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ»
του Νίκου Μπακόλα

Θεατρική Διασκευή: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ - ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Κατάλληλη άνω των 13 ετών
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω