Μαζεύονται οι λόφοι από ξερά κλαδιά έξω από σχολείο – Πρόστιμο στον εργολάβο από τη δημοτική αστυνομία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 9.10.2019 | 15:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μαζεύονται οι λόφοι από ξερά κλαδιά έξω από σχολείο – Πρόστιμο στον εργολάβο από τη δημοτική αστυνομία

THESSNEWS-DESK

Την παρέμβαση της δημοτικής αρχής προκάλεσε το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη για το 89ο δημοτικό σχολείο που είναι «αποκλεισμένο» εδώ και τρεις εβδομάδες από ξερά κλαδιά.

Μαθητές, γονείς, περίοικοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο για καθώς το πεζοδρόμιο είναι κατακλεισμένο με τα κλαδιά μετά από εργασίες του εργολάβου. Μάλιστα επιτήδειοι βλέποντας την κατάσταση εναπόθεσαν στο πεζοδρόμιο σκουπίδια και άλλα ογκώδη υλικά.

Το θέμα αναδείχθηκε και στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς όπου εκείνη την ώρα ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης μαζί με κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας πήγαν στο σημείο ώστε να καταγράψουν το συμβάν και να βεβαιώσουν πρόστιμο στον εργολάβο που έκανε τις εργασίες και δεν μάζεψε τα κλαδιά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ήταν αρμοδιότητα του εργολάβου να μαζέψει τα κλαδιά και για αυτό και θα του επιδώσουν την σχετική κλήση. Τελικά η απομάκρυνση των κλαδιών και των υπόλοιπων υλικών θα γίνει αύριο το πρωί καθώς θα χρειαστούν 2 με 3 φορτηγά για να καθαριστεί το σημείο.

Ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης επί τόπου στο σημείο μιλά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την Κλαούντια Έγγερς

 


«Για το κλάδεμα συνεννοήθηκαν ο διευθυντής με τον εργολάβο»

Για την κατάσταση που επικρατεί έξω από το σχολείο, ο Δήμος ενημερώθηκε πριν από 10 ημέρες από κατοίκους της περιοχής, όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης.

«Για το κλάδεμα συνεννοήθηκαν ο διευθυντής με τον εργολάβο χωρίς να ζητηθεί από τον Δήμο να μαζέψει τα κλαδιά» σημείωσε ο αντιδήμαρχος προειδοποιώντας τον εργολάβο πως αν γίνει κάποιο ατύχημα θα βρει τον μπελά του.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, ο διευθυντής του σχολείου όφειλε να ενημερώσει την υπηρεσία του Δήμου για τα ογκώδη, αφού τα κλαδιά ουσιαστικά είναι σκουπίδια. «Η σχολική επιτροπή η οποία ήταν ενημερωμένη για το θέμα δεν είναι η «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για όποιο Δ/ντή κάνει λανθασμένη κίνηση, τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου. Εξήγησε ότι υπήρξε μία εργολαβία από τη Σχολική Επιτροπή για το κλάδεμα των δέντρων σε σχολεία. Το συγκεκριμένο όμως κλάδεμα ήταν εκτός εργολαβίας και πως για το μάζεμα είναι υπεύθυνοι οι διευθυντές των σχολείων.

 

Τι υποστηρίζει ο διευθυντής του σχολείου 

Τη δική του απάντηση σχετικα με τα ξερά κλαδιά έξω από το 89ο δημοτικό σχολείο δίνει ο διευθυντής Βασίλης Κουιδης. Όπως υποστηρίζει στις 15/04 υπέβαλε γραπτό αίτημα στη σχολική επιτροπή ζητώντας την κοπή των κλαδιών απο δέντρα στην αυλή του σχολείου λόγω επικινδυνότητας και στις 22/04 στέλνει νέο αίτημα με το χαρακτήρα "Επείγον".

Σύμφωνα με τον διευθυντή πέρασαν πέντε μήνες για να έρθει ο εργολάβος αρχές Σεπτέμβρη και στις 20 Σεπτεμβρίου έγινε το κλάδεμα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουιδης ο διευθυντής ενός σχολείου δεν μπορεί να ξέρει τι προβλέπει η σύμβαση που υπογράφει ο Δήμος με εναν εργολάβο και ότι δεν ενημερώθηκε από το δήμο ότι το σχολείο του ήταν εκτός εργολαβίας.

Επισημαίνει ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου που κόπηκαν τα κλαδιά ο δήμος ενημερώθηκε τηλεφωνικά αλλά και γραπτά από κατοικους ενώ και ο ίδιος πήγε στις 3/10 στην σχολική επιτροπή.

Τονίζει τέλος πως είναι διευθυντής στο σχολείο επί 9 χρόνια και ότι κλάδεμα δέντρων έγινε και άλλες χρονιές χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

 

Πρόβλημα με τα ογκώδη

Τα μπάζα, μετά από οικοδομικές εργασίες, ανακαίνιση σπιτιών κλπ είναι ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα και σοβαρό πρόβλημα για τον δήμο. Το κόστος εδώ είναι γύρω στα 100 με 150 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή. Τα μπάζα συλλέγονται στο μεγάλο μεταλλικό κάδο κι έρχεται ο Δήμος να το πάρει. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που μπορεί να επιβάλλει η δημοτική αστυνομία, μετά από καταγγελία.

«Όταν έχουμε ογκώδη θα πρέπει να καλούμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο 2310494500 για να γίνει η περισυλλογή από τα ειδικά οχήματα» ανέφερε κάνοντας μάλιστα έκκληση στους δημότες να κάνουν αυτό το τηλεφώνημα. Δεν υπάρχει κόστος σημείωσε με έμφαση.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω