Ο Kalle Rovanperä πρωταθλητής στη WRC 2 Pro - Πετούσε η SKODA Fabia R5 evo! (ΦΩΤΟ)

AUTO-MOTO 8.10.2019 | 13:17 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο Kalle Rovanperä πρωταθλητής στη WRC 2 Pro - Πετούσε η SKODA Fabia R5 evo! (ΦΩΤΟ)

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του Ράλι Ουαλίας, βροχή, λάσπη και ομίχλη, δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τη SKODA Motorsport να πετύχει το στόχο της για την εφετινή χρονιά, την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία WRC 2 Pro.

Με αψεγάδιαστη οδήγηση και βασιζόμενοι στην ταχύτητα και αξιοπιστία της SKODA Fabia R5 evo, οι Kalle Rovanperä – Jonne Halttunenκατέκτησαν τη νίκη εξασφαλίζοντας το πρωτάθλημα στη WRC 2 Pro. Μάλιστα, με την επίδοσή του αυτή ο Φινλανδός έγινε ο νεαρότερος οδηγός που κατακτά τίτλο στο WRC!

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους KalleRovanperä - JonneHalttunen που σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο τόσο στο Shakedown όσο και στην νυχτερινή σουπερειδική διαδρομή. Την πρώτη ουσιαστικά ημέρα του αγώνα, η μάχη μεταξύ των διεκδικητών της κατηγορίας WRC 2 Pro ήταν σκληρή και εντυπωσιακή καθηλώνοντας τους χιλιάδες θεατές. Μετά το πρώτο πέρασμα και εξ αιτίας της καταιγιστικής βροχής, οι Ειδικές Διαδρομές καλύφθηκαν από ολισθηρή λάσπη που έκρυβε συχνά τεράστιες λακκούβες, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί η σωστή γραμμή για τους οδηγούς. Τα προβλήματα επεκτάθηκαν όταν άρχισε να πέφτει η νύχτα. Ο Rovanperä έχασε την πρώτη θέση από κλατάρισμα, αλλά η επίδοση του JanKopeckyμε τον νέο συνοδηγό του JanHlousek, ήταν αυτή που έφερε τους Τσέχους επικεφαλής στην κατηγορία με την άλληSKODAFabiaR5 evo της ομάδας.

Στο δεύτερο σκέλος, το πιο μεγάλο του αγώνα, χωρίς μάλιστα δυνατότητα για ενδιάμεσα service, η SKODA Fabia R5 evo έδειξε τις δυνατότητές της. Ο Rovanperä οδήγησε χωρίς ρίσκα ενώ ο Kopeckyήταν άτυχος γιατί έχασε αρκετό χρόνο από κλατάρισμα, ενώ μία έξοδος στην διάσημη Ε.Δ. SweetLamb καθυστέρησε τον Τσέχο ακόμα περισσότερο. Η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα όμως τηςFabiaR5 evo έφερε το τσέχικο πλήρωμα ξανά στη 2η θέση.

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος, τα πληρώματα της SKODAMotorsport δεν είχαν παρά να οδηγήσουν συνετά και να σιγουρέψουν τις θέσεις 1-2 στην κατηγορία τους, κάτι που έγινε και με την ολοκλήρωση του αγώνα, η ομάδα πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο για φέτος στο WRC, με την ανάδειξη του Rovanperä σε πρωταθλητή WRC 2 Pro!

 

 

Τελικά αποτελέσματαWales Rally GB(WRC 2 Pro)

  1. Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), SKODA FABIA R5 evo, 3:11:49.1h
  2. Kopecky/Hlousek (CZR/CZR), SKODA FABIA R5 evo, +4:47.0 sec
  3. Greensmith/Edmonson (GBR/GBR), Ford FiestaR5 ΜκII, +41:12.4 sec.
  4. Paddon/Kennard (NZL/NZL), Ford Fiesta R5 MkII, +14:15.1
  5. Ostberg/Eriksen (NOR/NOR), Citroen C3 R5, +23:55.3

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω