Ξεκίνησαν οι καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Επτά χρόνια παιδιά σε kibo (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 8.10.2019 | 10:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ξεκίνησαν οι καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Επτά χρόνια παιδιά σε kibo (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 19ο Γυμνάσιο και το 19ο Λύκειο Θεσσαλονίκης στην οδό Αλεξάνδρειας στην περιοχή της Μαρτίου ενώ από χθες υπό κατάληψη βρίσκεται και το 5ο ΓΕΛ που στεγάζεται σε kibo στην οδό Μαρία Κάλλας.

Το 19ο σχολείο είναι ένα νεοκλασικό κτήριο με δύο ορόφους και αύλειο χώρο. Οι μαθητές έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου λέγοντας πως προχωρούν στην κατάληψη καθώς υπάρχουν διάφορα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, χωρίς όμως να θελήσουν να δώσουν περισσότερα στοιχεία.

Το μόνο που δήλωσαν οι μαθητές είναι ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα συνεχίσουν την κατάληψη.

 

Σε κατάληψη βρίσκεται από χθες, Δευτέρα, και το 5 ΓΕΛ που στεγάζεται σε kibo στην οδό Μαρία Κάλλας.

Οι 180 περίπου μαθητές κάνουν μάθημα σε τέσσερα κοντέινερ κάτω από άθλιες συνθήκες όπως δηλώνουν.

Αυτό που ζητούν είναι να βρεθεί κτήριο για να στεγαστεί το σχολείο και παράλληλα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στο τωρινό σχολείο. Τα παιδιά θέλουν να δημιουργηθεί ένα στέγαστρο για να καλύπτονται από τη βροχή όταν βγαίνουν διάλειμμα και να βελτιωθεί η θέρμανση καθώς η υπάρχουσα δεν μπορεί να τα ζεστάνει επαρκώς.

Ζητούν ακόμη κυλικείο και αίθουσες για τα μαθήματα κατεύθυνσης που σήμερα γίνονται στην μοναδική αίθουσα υπολογιστών και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Να θυμίσουμε ότι το σχολείο μεταφέρθηκε στα kibo πριν 7 χρόνια λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου στην οδό Κριεζώτου.

Όπως σημειώνουν οι μαθητές η λύση θεωρήθηκε προσωρινή όμως μετατράπηκε σε μόνιμη. Κάνουν λόγο για αδιαφορία από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μετρό και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη για περίπου μία εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη τελούν επίσης και το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 5ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και το 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς. Το 4ο ΓΕΛ Καλαμαριάς και το 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, καθώς συστεγάζονται με σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, δεν μπορούν να λειτουργήσουν.


 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω