Αδέσποτα τρομοκρατούν τους κατοίκους στο δήμο Λαγκαδά- Τρεις επιθέσεις την τελευταία εβδομάδα (VIDEO)

THESSCITY 1.10.2019 | 17:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αδέσποτα τρομοκρατούν τους κατοίκους στο δήμο Λαγκαδά- Τρεις επιθέσεις την τελευταία εβδομάδα (VIDEO)

ΤHESSNEWS-DESK

Επικίνδυνη είναι η κατάσταση με τα αδέσποτα στον οικισμό Πέντε Βρυσών στο δήμο Λαγκαδά οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Συγκεκριμένα κάτοικοι της περιοχής  καταγγέλλουν στο lagadas.net, πως η ζωή τους είναι σε κίνδυνο, αφού καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αδέσποτα σκυλιά με επιθετική, πολλές φορές, συμπεριφορά.

«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και τα παιδιά μας αλλάζουν δρόμο για να πάνε στο σχολείο» αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Τις προηγούμενες μέρες μία 59χρονη γυναίκα δέχτηκε επίθεση μέσα στην αυλή του σπιτιού της από επιθετικό σκύλο, προκαλώντας της τραύματα στο στήθος και στο χέρι. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αρχικά στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά και μετέπειτα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ χρειάστηκε να εξεταστεί και από λυσίατρο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να ακολουθήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή. Το ίδιο σκυλί επιτέθηκε σε άλλους δύο κατοίκους του χωριού, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Η πρόεδρος της κοινότητας Εξαλόφου Πελαγία Χρυσανθοπούλου αναφέρει πως «από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων μας, ενημερώσαμε εγγράφως τον δήμο Λαγκαδά για το πρόβλημα με τα αδέσποτα και ζητήσαμε άμεσα να δοθεί λύση. Οι κάτοικοι κινδυνεύουν από τα αδέσποτα που έχουν γίνει αγέλες, τρομοκρατούν τον κόσμο και ελλοχεύει ο κίνδυνος δημόσιας υγείας. Στο Πολυδένδρι είχαμε το φαινόμενο τσιμπημάτων ψύλλων σε μικρά παιδιά, που μεταφέρθηκαν από τα αδέσποτα που βρίσκονταν στην παιδική χαρά».

Από την πλευρά του δήμου, η αρμόδια αντιδήμαρχος Αννα Σαρίκου ανέφερε πως το επιθετικό αδέσποτο ζώο απομακρύνθηκε από το χωριό. «Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά με τα αδέσποτα, τα μαζεύουμε, τα στειρώνουμε και πρέπει να τα αφήσουμε πάλι στο φυσικό τους περιβάλλον».

 

 

Συστάθηκε επιτροπή

Την συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά, αποφάσισε ο δήμαρχος, κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

 

Στην Επιτροπή συμμετέχουν:

Η κα. Βακιάνη Φωτεινή, ιδιώτης κτηνίατρος, υπεύθυνη του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά
Ο κ. Ζηζόπουλος Γεώργιος, εκτροφέας σκύλων, ως εκπρόσωπος του Δήμου.

Η κα. Σαρίκου Αννα, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων, ως εκπρόσωπος του Δήμου.

Η κα. Κόλια Μαρία, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Λαγκαδά "Αγκαλιά - Ζω"

Η κα. Ζουναροπούλου Μαρία - Όλγα, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Λαγκαδά "Αγκαλιά - Ζω"

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η κα. Σαρίκου Aννα, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων.
 
 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω