Καταγγελία για απειλές και ζημιές σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από οπαδούς του ΠΑΟΚ – Τί αναφέρει ο οδηγός

THESSCITY 23.9.2019 | 20:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καταγγελία για απειλές και ζημιές σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από οπαδούς του ΠΑΟΚ – Τί αναφέρει ο οδηγός

THESSNEWS-DESK

Οδηγός του ΟΑΣΘ καταγγέλλει απειλές για την σωματική του ακεραιότητα αλλά και φθορές στο λεωφορείο που οδηγούσε. Σύμφωνα με τον ίδιο η επίθεση έγινε από οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μετέβαιναν στο γήπεδο της Τούμπας, για το ντέρμπι με τον Άρη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, όλα διαδραματίστηκαν χθες «στις 16:20 κατά την μεταφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το Ν. Σ. ΣΤΑΘΜΌ προς την ΆΝΩ ΤΟΎΜΠΑ, άγνωστοι επιβάτες ντυμένοι και βαμμένοι με τα χαρακτηριστικά της τοπικής ομάδας, έκοψαν τα λουριά ασφαλείας από την τρίτη καταπακτή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και ανέβηκαν εν κίνηση στην οροφή του».

«Μόλις αντιλήφθηκα το γεγονός, σταμάτησα στην στάση Αριστοτέλους με κατεύθυνση την Άνω Τούμπα, ειδοποίησα τηλεφωνικός το 100 και ζήτησα από τους φιλάθλους να εισέλθουν εντός του λεωφορείου. Εκτός από την παράνομη και επικίνδυνη έξοδο τους από την καταπακτή, άνοιγαν καθ όλη την διάρκεια της μεταφοράς τους, τις βαλβίδες ασφαλείας των θυρών με αποτέλεσμα να χάνουν τον αέρα τους και να παραμένουν ανοιχτές. Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο που υπήρχε για την δημιουργία ατυχήματος, ζήτησα από τους φιλάθλους να συμμορφωθούν, γιατί ειδάλλως θα σταματούσα την εκτέλεση του δρομολογίου» συνεχίζει και προσθέτει « την στιγμή εκείνη δέχτηκα λεκτική απειλή, πως εάν δεν συνεχίσω το δρομολόγιο, θα δεχτώ επίθεση ξυλοδαρμού».

 

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Με αφορμή τον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΡΗ και την μεταφορά των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στην γραμμή 14 κατά τις ώρες έναρξης και λήξης των αγώνων. Συγκεκριμένα, εχτές στις 16:20 κατά την μεταφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το Ν. Σ. ΣΤΑΘΜΌ προς την ΆΝΩ ΤΟΎΜΠΑ, άγνωστοι επιβάτες ντυμένοι και βαμμένοι με τα χαρακτηριστικά της τοπικής ομάδας, έκοψαν τα λουριά ασφαλείας από την τρίτη καταπακτή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και ανέβηκαν εν κινηση στην οροφή του.

Μόλις αντιλήφθηκα το γεγονός, σταμάτησα στην στάση Αριστοτέλους με κατεύθυνση την Άνω Τούμπα, ειδοποίησα τηλεφωνικός το 100 και ζήτησα από τους φιλάθλους να εισέλθουν εντός του λεωφορείου. Εκτός από την παράνομη και επικίνδυνη έξοδο τους από την καταπακτή, άνοιγαν καθ όλη την διάρκεια της μεταφοράς τους, τις βαλβίδες ασφαλείας των θυρών με αποτέλεσμα να χάνουν τον αέρα τους και να παραμένουν ανοιχτές. Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο που υπήρχε για την δημιουργία ατυχήματος, ζήτησα από τους φιλάθλους να συμμορφωθούν, γιατί ειδάλλως θα σταματούσα την εκτέλεση του δρομολογίου.

Την στιγμή εκείνη δέχτηκα λεκτική απειλή, πως εάν δεν συνεχίσω το δρομολόγιο, θα δεχτώ επίθεση ξυλοδαρμού. Να σημειωθεί εδώ, ότι παρότι κάλεσα το 100 δύο φορές για να ζητήσω προστασία και συνοδεία αυτό δεν είχε επιτευχθεί. Φοβούμενος όμως για την ψυχική και σωματική μου ακεραιότητα, αναγκαστικά να πραγματοποιήσω το δρομολόγιο, κάτω από απαράδεκτες οδηγικές συνθήκες.

Μόλις έφτασα στην συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη με Κλεάνθους και σταματώντας στον ερυθρό σηματοδότη, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που ήταν εντός του λεωφορείου άνοιξαν τις βαλβίδες ασφαλείας και εξέρχονταν εκτός του λεωφορείου, μακριά από την προβλεπόμενη στάση του οργανισμού. Εντός του λεωφορείου προξένησαν ζημιές οι οποίες έχουν καταγραφεί και ευτυχώς δεν προπονήθηκε ατύχημα εντός και εκτός του λεωφορείου.

Επειδή όμως σύμφωνα με τις παραπάνω συνθήκες τίθεται θέμα τόσο ασφάλειας των επιβατών όσο και θέμα ασφάλειας αλλά και ψυχικής διαταραχής του προσωπικού κατέθεσα μήνυση κατά πάντως υπευθύνου, για την κατάσταση που επικρατεί στους αγώνες.

Επειδή αυτού του είδους τα συμβάντα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την ασφαλή μεταφορά του επιβατικού κοινού όσο και την διασφάλιση της’ ψυχικής αλλά και σωματικής υγείας των εργαζομένων».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω