Πρωτοβουλία για τις αστικές συγκοινωνίες: Δεν πάει άλλο η κατάσταση στον ΟΑΣΘ – Έρχονται κινητοποιήσεις (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 23.9.2019 | 20:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρωτοβουλία για τις αστικές συγκοινωνίες: Δεν πάει άλλο η κατάσταση στον ΟΑΣΘ – Έρχονται κινητοποιήσεις (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Νέες κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο σχεδιάζει η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες».

Μέλη της κίνησης πραγματοποίησαν συνέλευση το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταρτίσουν το πλάνο των δράσεων τους μιας και όπως αναφέρουν πως παρά την αλλαγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτερεύει.

Η Φωτεινή Σαλονικίδου εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας τονίζει ότι «τα 200 και κάτι λεωφορεία που κυκλοφορούσαν μέσα στο καλοκαίρι ήταν ιστορικά χαμηλό». «Ο περιβόητος διαγωνισμός της διοίκησης Παππά για τα 350 λεωφορεία ακυρώθηκε εντελώς και είχαμε και τις δηλώσεις τελευταία της νέας διοίκησης ότι για να ξέρουμε πόσα λεωφορεία θα πάρουμε πρέπει να λάβουμε υπόψη τη λειτουργία του μετρό. Δηλαδή συναρτώνται η αγορά λεωφορείων με τη λειτουργία του μετρό. Αυτό είναι τρομακτικό και τραγελαφικό.  Γιατί το μετρό 30 χρόνια τώρα έχει γίνει το μεγαλύτερο ανέκδοτο» αναφέρει.

Σημειώνει ακόμη ότι δεν έχει βελτιωθεί η συχνότητα των δρομολογίων, ούτε η κατάσταση των οχημάτων. Για την εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ αναφέρει ότι πρόκειται για ξεπούλημα του 1/3 των δρομολογίων. «Ανησυχούμε σοβαρά για αυτό. Όχι μόνο δεν αλλάζει τη συχνότητα των δρομολογίων αλλά φοβόμαστε και για αύξηση του εισιτηρίου αναλογικά με την απόσταση».

Η κ. Σαλονικίδου υπογραμμίζει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ειδικά όσοι μετακινούνται από και προς τη βιομηχανική ζώνη οι οποίοι καθυστερούν να προσέλθουν στην εργασίας τους εξαιτίας των καθυστερήσεων στα δρομολόγια αλλά και τις επιπλέον ώρες που χρειάζονται για την μετακίνησή τους «σε συνθήκες άθλιες, σαν σαρδέλες».

Η Χριστίνα Σουλτανίδου μέλος της κίνησης αναφέρει «η κατάσταση στον ΟΑΣΘ είναι χειρότερη από ποτέ, τα λεωφορεία είναι σε κακή κατάσταση και δυστυχώς δεν φαίνεται να τελειώνει το έργο του μετρό. Η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις χειρότερες πόλεις της Ευρώπης στο θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς. Αυτό που εμείς λέμε είναι άμεσα ο ΟΑΣΘ να βρει καινούργια και ασφαλή λεωφορεία και να παραμείνει ίδια η τιμή του εισιτηρίου».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω