Καθαρίζεται η Β' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης – Παίρνουν σειρά τα Λαδάδικα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 23.9.2019 | 15:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καθαρίζεται η Β' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης – Παίρνουν σειρά τα Λαδάδικα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

THESSNEWS-DESK

Δράσεις καθαρισμού στη Β’ Δημοτική Κοινότητα σε σημεία και οδούς που υπήρχε πρόβλημα από τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα της καθαριότητας είναι πρώτη προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Η προσπάθεια για την καθαριότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει και θα είναι συνεχής, επισημαίνουν από την δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με τις οδηγίες του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Καθαριότητας &Ανακύκλωσης κ. Ζεϊμπέκη, καθημερινά προβαίνουν σε καθαρισμούς περιοχών όπου εντοπίζονται αυξημένα προβλήματα.

«Η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων υπενθυμίζεται ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου και καλούνται οι πολίτες να φροντίζουν την απομάκρυνσή τους με δικές τους ενέργειες. Η αποκομιδή απορριμμάτων και η γενικότερη ευταξία του δημοσίου χώρου είναι καθήκον και υποχρέωση των υπηρεσιών. Η αρχή έχει γίνει και θα ενταθούν οι προσπάθειες. Προφανώς δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα όμως υπάρχει η βούληση και η δέσμευση του δημάρχου για μία καθαρή πόλη είναι ενεργή» επισημαίνουν από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 19/09/19 και την Παρασκευή 20 /09/19 έγιναν δράσεις καθαρισμού στη Β’ Δημοτική Κοινότητα σε σημεία και οδούς που υπήρχε πρόβλημα.


Τα σημεία που καθαρίστηκαν είναι:

• Π.ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΑΛΑΝΑ
• Π.ΚΥΡΙΛΛΟΥ 17
• ΒΙΤΣΙ ΜΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ(ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ)
• ΒΙΤΣΙ ΜΕ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
• ΑΝ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
• ΑΝ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΝ.1
• ΦΡΙΞΟΥ 7
• ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 3-5
• ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 


Παρεμβάσεις και στα Λαδάδικα

Για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις στα Λαδάδικα, καθώς σήμερα έλαβε χώρα συζήτηση με τους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες της περιοχής, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Σωκράτη Δημητριάδη και του κ. Ζεϊμπέκη, ώστε να υπάρξει μία καταρχήν συνεννόηση και παρόμοια δράση. Το ίδιο θα γίνει και στην περιοχή του Ποσειδωνίου.

Την επόμενη εβδομάδα, συνοδεία των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα κάθε περιοχής ώστε να ενταχθούν στο γενικότερο σχεδιασμό – καθώς όπως έχει τονιστεί από τον κ. Ζέρβα «Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της».


Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις


 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω