Σαρώνει η δημοτική αστυνομία τη Θεσσαλονίκη – Οι στόχοι Ζέρβα για μια λειτουργική πόλη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 23.9.2019 | 13:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σαρώνει η δημοτική αστυνομία τη Θεσσαλονίκη – Οι στόχοι Ζέρβα για μια λειτουργική πόλη

ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ || ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης σαρώνει η δημοτική αστυνομία μετά τις εντολές του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Αύριο συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την έναρξης της δράσης εκκαθάρισης από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα της δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με την Τροχαία.

Η αρχή έγινε από την οδό Δωδεκανήσου που έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη όπως τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρης Δαγκλής.

Ο κ. Δαγκλής έκανε λόγο για επιτυχημένο εγχείρημα καθώς ελάχιστα είναι πλέον τα παράνομα παρκαρισμένα στη Δωδεκανήσου. Η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας δεν επαρκεί, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή η συνεργασία με την Τροχαία έχει αποτελέσματα αφού οι δράσεις δε γίνονται ταυτόχρονα αλλά σε διαφορετικά σημεία.

Οι δρόμοι έχουν αποσυμφωρηθεί. Η εικόνα σε Αγ. Δημητρίου, 26ης Οκτωβρίου και Βας. Όλγας είναι πολύ καλύτερη σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή.Ο κ. Δαγκλής προανήγγειλε μάλιστα μέσω του Ράδιο Θεσσαλονίκη νέα δράση μέσα σε αυτή την εβδομάδα, πιθανόν αύριο ή μεθαύριο, σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

 

Οι εντολές Ζέρβα στην δημοτική αστυνομία

Πολιτικό στοίχημα για το νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα φέρεται πως είναι η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε λειτουργική πόλη. Στο επιτελείο του δημάρχου υποστηρίζουν ότι η έννοια της ευταξίας που έχει εισάγει τόσο ο ίδιος ο κ. Ζέρβας προεκλογικά όσο και στις εξαγγελίες της διοίκησης περιλαμβάνει και την δημοτική αστυνομία και την παρουσία της στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο στόχος υποστηρίζουν ότι δεν είναι ούτε εισπρακτικός ούτε πογκρόμ κλήσεων όμως η πόλη πρέπει να είναι λειτουργική και το κυκλοφοριακό είναι σημαντικός παράγοντας προς την κατεύθυνση αυτή. Για αυτό όπως λένε, πρώτα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών, όπως έγινε στην Δωδεκανήσου και μετά γίνονται οι σχετικές δράσεις.

Ο Κ. Ζέρβας έχει δώσει την εντολή για όσο μεγαλύτερη παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στους δρόμους εκμεταλλευόμενος τις νέες αφίξεις προσωπικού από τις φυλακές. Αυτή τη στιγμή η δημοτική αστυνομία αριθμεί περίπου 75 άτομα με τα κλιμάκια που βγαίνουν στο δρόμο να είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά.

Τέσσερις με πέντε ομάδες δικυκλιστών από τις 8 το πρωί «καθαρίζουν» τους κεντρικούς οδικούς άξονες όπως Δωδεκανήσου, Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Νίκης και όλα τα εμπορικά στενά.

Μετά το μεσημέρι και ανάλογα με τις καταγγελίες που υπάρχουν οι έλεγχοι μεταφέρονται ανατολικά στις οδούς Μ. Κάλλας, Πέτρου Συνδίκα,  Μπότσαρη, Μαρτίου και Βασιλίσσης Όλγας.  Οι έλεγχοι αφορούν κυρίως φορτοεκφορτώσεις, ράμπες, διαβάσεις, πεζοδρόμιακαι αναπηρικές θέσεις.

Επίσης καθημερινά περίπου 20 άτομα είναι επιφορτισμένα με την ελεγχόμενη στάθμευση, ένα κλιμάκιο ελέγχει τα καταστήματα για τραπεζοκαθίσματα και άδειες και ακόμα ένα κλιμάκιο μόνο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Επίσης η δημοτική αστυνομία συμμετέχει στα μεικτά κλιμάκια με την αστυνομία για το παρεμπόριο.

 

Επόμενος στόχος τα μηχανάκια στο πεζοδρόμιο

Μεγάλη προσοχή δίνουν πλέον τόσο η Τροχαία όσο και η δημοτική αστυνομία στα μηχανάκια που είτε παρκάρουν, είτε κινούνται σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

Στόχος είναι τα πεζοδρόμια να αποδοθούν στους πεζούς με την δαγκάνα των ελέγχων να σφίγγει καθημερινά όλο και πιο δυνατά κατά των παραβατών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα μάλιστα αναμένονται κοινές δράσεις για την πάταξη της κακής αυτής συνήθειας τόσο της διέλευσης όσο και της στάθμευσης πάνω στα πεζοδρόμια.
 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω