Στις οροφές των ΙΧ οδηγοί και πολίτες σε ταράτσα μετά την καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη - Συναγερμός στις αρχές (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

THESSCITY 19.9.2019 | 23:16 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στις οροφές των ΙΧ οδηγοί και πολίτες σε ταράτσα μετά την καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη - Συναγερμός στις αρχές (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ || [email protected]

Τη δυτική Θεσσαλονίκη και κυρίως Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία, Εύοσμο, Ασβεστοχώρι και επαρχία Λαγκαδά «σάρωσε» πριν από λίγο σφοδρή καταιγίδα, που συνοδευόταν από έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

 Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, όπως στην οδό Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου, με αποτέλεσμα ΙΧ να ακινητοποιηθούν, οδηγοί να μείνουν «εγκλωβισμένοι» και να ζητηθεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ζημιές έχουν υποστεί δημοτικά γυμναστήρια ή και άλλα κτίρια, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, με το «μεγαλύτερο βάρος» της κακοκαιρίας να «σηκώνει» η περιοχή της Γαλήνης.

 

 

Αυτή την ώρα υπάρχουν πληροφορίες για οδηγούς, που έχουν ανέβει στις οροφές των οχημάτων, λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, στην προέκταση της οδού  Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, πάνω από την Περιφερειακή Οδό.

Μεγάλο πρόβλημα και στην Ευκαρπία όπου «φούσκωσαν» οι χείμαρροι της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τριών ατόμων σε ταράτσα μονοκατοικίας, σε πάροδο της οδού Ανθοκήπων.

Φερτά υλικά και ύδατα έχουν συσσωρευτεί στην εξωτερική Περιφερειακή, στο ύψος του Τιτάν, ενώ ύδατα έχουν συσσωρευτεί σε πολλούς δρόμους  εντός και εκτός Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, αλλά και στην επαρχία Λαγκαδά.

 

Σε συναγερμό βρίσκονται όλες οι αρχές. Μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχει τεθεί σε επιφυλακή, με τριμελές πλήρωμα, σε περίπτωση ανάγκης.

 

Δείτε φωτογραφίες 

(Φωτογραφία από Chrisa Kiriakou, Facebook)

 

 

 

 

 

Πηγή βίντεο: oraiokastro24.gr

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω