Χιλιάδες νεκρά ψάρια σε λίμνη της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

THESSCITY 17.9.2019 | 23:33 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χιλιάδες νεκρά ψάρια σε λίμνη της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Χιλιάδες νεκρά ψάρια έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στην λίμνη Κορώνεια της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευση της στο Facebook η σελίδα «Meteo-hellas.com» η στάθμη της λίμνης έχει πέσει σε επίπεδα ρεκόρ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η λίμνη να έχει γεμίσει με πάρα πολλά νεκρά γριβάδια.

Να σημειωθεί ότι σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται και η στάθμη της  λίμνης Βόλβη ενώ παρόμοια πτώση στάθμης καταγράφεται και στα μεγάλα ποτάμια της ηπειρωτικής χώρας.

Το γριβάδι η κυπρίνος είναι ένα ψάρι πολύ κοινό σε όλη την Ευρώπη. Περιζήτητο στους κοινούς ψαράδες µε καλάµι, αλλά και µια διαρκής πρόκληση για τους «ειδικούς» στο ψάρεµά του, οι οποίοι προσπαθούν να πιάσουν ψάρια µε πραγµατικά πολύ µεγάλες διαστάσεις.

Κατάγεται απ’ την Ασία. Είναι κοινότατο είδος στην Κίνα, όπου εκτρέφεται στους ορυζώνες και σε ειδικά έλη, είναι δε πολυάριθµο σε όλα σχεδόν τα νερά, στάσιµα ή τρεχούµενα, της νότιας και κεντρικής Ασίας. Απ’ τη Μικρά Ασία, σύµφωνα µε όσα λένε κάποιοι, ο κυπρίνος πέρασε και στην Ευρώπη. Τώρα είναι κοινότατος στην Ουγγαρία, στα ποτάµια της Αυστρίας, της Σερβίας, της Ρουµανίας και γενικά σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα που υπάρχει σε όλες τις λίµνες µας.

Το γριβάδι όπως είναι γνωστό στην πλειοψηφία των ψαράδων, συναντάται περισσότερο σε στάσιµα, αρκετά βαθιά νερά, οπωσδήποτε πλούσια σε υποβρύχια βλάστηση και συνεπώς επαρκώς οξυγονωµένα. Του αρέσει να µετακινείται οκνηρά στα ζεστά νερά, ψάχνοντας για τροφή κυρίως στο βυθό και πιο σπάνια στα µεσόνερα ή την επιφάνεια.

 

Δείτε φωτογραφίες της σελίδας «Meteo-hellas.com»

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω