Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία στις 27 Σεπτεμβρίου - Δείτε γιατί

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.9.2019 | 22:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία στις 27 Σεπτεμβρίου - Δείτε γιατί

THESSNEWS-DESK

Αθλητικές δράσεις αντί μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία όλης της χώρας, την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού..

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε την εναρμόνιση της 6ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπ. Παιδείας.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, στις 27 Σεπτεμβρίου προτείνεται τα σχολεία να προχωρήσουν σε αθλητικές δράσεις, εντός του σχολικού ωραρίου.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου», στόχος της ημέρας είναι η ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, η ενημέρωση για τα οφέλη της άθλησης και της υγιεινής διατροφής και η απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στα σχολεία να προχωρήσουν σε δράσεις με κοντινές σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι θα οργανωθεί κεντρική εκδήλωση στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 το πρωί.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων απρόβλεπτων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω