Πορεία του ΠΑΜΕ κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (ΦΩΤΟ&VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 17.9.2019 | 20:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πορεία του ΠΑΜΕ κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (ΦΩΤΟ&VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Πορεία κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για τα εργασιακά και συνδικαλιστικα δικαιώματα πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «σκούπα» για τα δικαιώματα των εργαζομένων το νομοσχέδιο ενώ στρέφεται και κατά της ΓΣΕΕ την οποία κατηγορεί ότι υπονομεύει τις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, την ενίσχυση των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογραφούν θα υπερισχύει της κλαδικής, τοπικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν ενάντια των κλαδικών, τη θέσπιση ηλεκτρονικού μητρώου και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργίες, κατάργηση του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ και ορίζει τον υπουργό εργασίας ως τον "ανώτατο άρχοντα" για να παρεμβαίνει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κινήθηκε στις οδούς Εγνατία, Αγ. Σοφίας, Τσιμισκή και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. 

 

Νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω