Κ. Γκιουλέκας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 17.9.2019 | 13:39 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Γκιουλέκας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Είπαμε θα καταγγείλουμε κάθε παραβίαση της συμφωνίας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καταγγείλουμε τις αρνητικές τραγικές συνέπειες της συμφωνίας αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε υπό τις συνθήκες που δημιούργησε ο Αλ. Τσίπρας στην προηγούμενη Βουλή» τόνισε για την Συμφωνία των Πρεσπών ο Κώστας Γκιουλέκας.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ σχολιάζοντας την τοποθέτηση Τσίπρα στην ΔΕΘ σημείωσε πως «ψάχνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών».

«Το θέμα δεν είναι τι λέει κάποιος αλλά πόσο αξιόπιστος είναι. Ακόμα ακούω την ηχώ από τα νταούλια, τον ήχο από το σκίσιμο των μνημονίων και την 13 σύνταξη του Τσίπρα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Συντριπτικά ο ελληνικός λαός τους γύρισε την πλάτη. Παρέδωσαν γλώσσα, ταυτότητα, πολιτισμό στους γείτονές μας χωρίς η Ελλάδα να πάρει τίποτα.  Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια τραγική συμφωνία και εθνικά επιζήμια. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να άρουμε τις τραγικές συνέπειες που υπάρχουν» σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας.

 

«Εμείς λέμε κάτι που μπορεί να γίνει στο Μετρό»

Άγνωστο το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Μετρό με την λύση που είχε δοθεί, υποστήριξε ο κ. Γκιουλέκας.

«Αν δεν υπήρχε Βενιζέλου θα ήταν ένα Μετρό μισό. Εμείς προτείνουμε να γίνει ο σταθμός  στη Βενιζέλου, να συνυπάρξουν και τα αρχαία να γίνει και σταθμός. Κανένας δεν μπορεί να μονοπωλεί την ευαισθησία. Το ίδιο νοιαζόμαστε όλοι και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την πολιτιστική μας κληρονομιά» τόνισε μεταξύ άλλων.

Κατηγόρησε τον Γ. Μπουτάρη για εμμονή και μπλοκάρισμα του έργου ενώ απευθυνόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση σχολίασε πως «Επειδή έφεραν ένα βαγόνι, μπήκαν και οι υπουργοί μέσα, έβαλαν και τα κράνη και έβαλαν και κάτι μουσαμάδες, αυτό δεν είναι έναρξη του μετρό».

«Δεν είμαι αρχαιολόγος αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η προηγούμενη λύση άφηνε τον Σταθμό Βενιζέλου στις καλένδες, άφηνε το έργο μισό. Λύση που μπορεί να προχωρήσει άμεσα. Εδώ μιλάμε για μια υλοποιημένη μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί με τη λύση που προκρίθηκε» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

 

Ακούστε την συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω