Επίθεση από τα Αριστερά σε Ζέρβα για το Μετρό – Η απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 16.9.2019 | 20:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Επίθεση από τα Αριστερά σε Ζέρβα για το Μετρό – Η απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Το Μετρό Θεσσαλονίκης και οι αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου ήταν αντικείμενο αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, ειδικότερα αυτών που προέρχονται από την Αριστερά.

Την σκληρότερη γλώσσα χρησιμοποίησε η Κατερίνα Νοτοπούλου που κάλεσε τον Κ. Ζέρβα να μην λειτουργεί ως εκπρόσωπος των εργολάβων αλλά ως δήμαρχο της πόλης.

Ο Σπύρος Βούγιας έκανε λόγο για κομματικοποίηση και πολιτικοποίηση του θέματος προτείνοντας έναν τρίτο δρόμο και την αποσύνδεση της Βενιζέλου από το Μετρό.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε για επιπολαιότητα στον τρόπο διαχείρισης προβλέποντας πως το μετρό θα παραδοθεί το 2025 δια στόματος των Ιταλών.

«Το κύριο πρόβλημα του μετρό δεν είναι οι αρχαιότητες, αλλά η απομύζηση του δημόσιου ταμείου, η εκβιαστική πρακτική των εργολάβων, οι συνεχείς εκβιασμοί και απαιτήσεις των εργολάβων για αποζημιώσεις», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος απέδωσε το διχαστικό θέμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ σχολίασε πως η Θεσσαλονίκη είναι 33 χρόνια λαμαρινούπολη, σημειώνοντας πως η πόλη έχει γονατίσει.

«Δεν είναι κολοβό το μετρό, κολοβή είναι η λύση που προτείνουν», υπογράμμισε ο Αντώνης Γαζάκης. Τέλος, ο Γιώργος Ρακκάς ζήτησε να ολοκληρωθεί το έργο και να παραμείνουν τα αρχαία.

 

Ζέρβας: Και αρχαία και μετρό και σύντομα και οικονομικά

«Δε νομίζω να υπάρχει κανένας άλλος που να έχει ασχοληθεί τόσο πολύ όσο εγώ για το Μετρό» σημείωσε στην απάντησή του ο Κ. Ζέρβας.  Τόνισε πως άγνοια, στρέβλωση και ιδιοτέλεια δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα και το πληρώνει η πόλη»

«Τα αρχαία θα επιστρέψουν. Εδώ δεν είναι Βουλή, εδώ φροντίζουμε το καλό της πόλης» σχολίασε φωτογραφίζοντας την Κατερίνα Νοτοπούλου.  Ενημέρωσε πως θα συγκαλέσει πολύ άμεσα μια έκτακτη συνεδρίαση όπου θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο όλοι οι φορείς που σχετίζονται με το Μετρό.

«Και αρχαία και μετρό. Αυτό είναι το ζητούμενο. Και σύντομα και οικονομικά. Και χωρίς κλειστά μαγαζιά» κατέληξε.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω