Μυλόπουλος: Σιμόπουλος και Ζέρβας λένε ψέματα - Παραπλανήθηκε ο Πρωθυπουργός

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 11.9.2019 | 14:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μυλόπουλος: Σιμόπουλος και Ζέρβας λένε ψέματα - Παραπλανήθηκε ο Πρωθυπουργός

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

"Είναι δύσκολη, συνθετική λύση αλλά εφικτή και διεθνώς αναγνωρισμένη" τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπερασπιζόμενος την in situ παραμονή των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου.

Για την μελέτη που έφερε στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών ο Γιάννης Μυλόπουλος υποστήριξε ότι δεν ισχύει πως απορρίφθηκε από την Αττικό Μετρό αλλά ζήτησε κάποιες διευκρινήσεις τις οποίες θα απαντήσει ο ανάδοχος όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε μελέτη. "Με το που θα ενεκρινόταν η μελέτη τότε θα είχε υπογράφει η σύμβαση. Επενδύθηκαν ήδη 5 εκ ευρώ" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε σε Κ. Ζέρβα και Στρ. Σιμόπουλο υποστηρίζοντας ότι λένε ψέματα. "Σιμόπουλος και Ζέρβας λένε ψέματα. Δεν την θέλουν την λύση. Είναι πιο έντιμο να το πουν. Ας βγουν με επιχειρήματα να το πουν. Αλλά μην λένε ψέματα. Δεν τιμά τη Θεσσαλονίκη με ψέματα και κουτοπονηριές να επιβάλουν μια λύση. Ουδέποτε κλήθηκα από τον υπουργό να τον ενημερώσω ενώ το ζήτησα" τόνισε.

Παράλληλα έκανε λόγο για ατόπημα του Πρωθυπουργού. "Αναγνωρίζει ότι υπάρχει θέμα καθυστέρησης στο Μετρό. Αρα έρχεται ο ανάδοχος και ζητά αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ. Παραπλανήθηκε ο Πρωθυπουργός" ανέφερε.

 

Για τέσσερις λόγους είναι κακή η απόφαση για απόσπαση και επανατοποθέτηση σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο

* Θέλει περισσότερο χρόνο να ολοκληρωθεί (τέλος 2020 αρχή 2021 και Βενιζέλου 2022 ήταν το δικό μας όριο). 2024-2025 θα δώσουν αυτοί ρο Μετρό. Ψυποτιμουν τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Είναι ντροπή να λέμε για κολοβη λύση. Παντού στον κόσμο και στην Αθήνα κολοβο Μετρό είχαν δώσει.

* Θα κοστίσει περισσότερο * Λύση που θέτει σε κίνδυνο τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του μνημειακού συνόλου

* Ξαναήρθε η διχόνοια στη Θεσσαλονίκη.

 

Καμία εμπιστοσύνη στις αρχές για απόσπαση και επανατοποθέτηση

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου οι αρχαιολόγοι και αρχιτέκτονες που συμμετέχουν στην Κίνηση Πολιτών εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και διαμήνυσαν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη αν και πως θα επιστρέψουν οι αρχαιότητες.

Μάλιστα η Δέσποινα Μακροπούλου, αρχαιολόγος. πρώην διευθύντρια της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θύμισε τι έγινε το 2011 στην Αγίας Σοφίας λέγοντας πως υπάρχουν κομμάτια αρχαιοτήτων που τα έβγαλαν και δεν ξέρουν που είναι σήμερα .

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω