Βενιζέλος για υπόθεση Novartis: Υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.9.2019 | 13:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Βενιζέλος για υπόθεση Novartis: Υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες

ΤHESSNEWS-DESK

Σήμερα το πρωί πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατέθεσε για την υπόθεση των χειρισμών στη δικογραφία της Novartis. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υποβάλει ήδη μηνύσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, καταγγέλλοντας επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα υπόμνημα, λοιπόν στο οποίο αναφέρθηκε σε επιπλέον στοιχεία από εκείνα της μήνυσής του -με αυτήν είχε στραφεί σε βάρος του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη - ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζάχαρη, ο οποίος ερευνά τους χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis.

Για τον Ε. Βενιζέλο η υπόθεση της Novartis είναι ένα δήθεν πολιτικό σκάνδαλο που στήθηκε, με αποτέλεσμα όμως κάποιοι, όπως είπε, να ασελγήσουν στους θεσμούς και ειδικότερα στη δικαιοσύνη.

Μετά την κατάθεση Βενιζέλου, έχει κληθεί να καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε εποπτεύσει τις έρευνες για τη Novartis και έχει προβεί σε καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις ενώ έχει αναφερθεί και στο ρόλο του αποκαλούμενου Ρασπούτιν στην ερευνώμενη υπόθεση. Τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν οι Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε: «Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Δεν με αφορά προσωπικά, ούτε επιδιώκω ρεβάνς ή εκδίκηση. Το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια.

Ευθύνες προφανώς και υπάρχουν κι αυτό το ζήτημα έχει τεθεί ήδη από την άνοιξη του 2018 με τις μηνύσεις μας. Τώρα προχώρησα σε συμπληρωματικά στοιχεία καθώς υπάρχει επίταση του δόλου. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες. Είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η διαδικασία στη Βουλή και υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για την σκευωρία. Υπάρχει και το ζήτημα των δικαστικών λειτουργών και των μαρτύρων».

Εάν δεν χρειαστεί η λήψη και άλλων μαρτυριών καταθέσεων, ο κ. Ζάχαρης, θα αποτιμήσει το αποδεικτικό υλικό και θα αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη του κίνηση, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η διαβίβαση  της δικογραφίας στη Βουλή.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω