Ο πρόεδρος του ΟΛΘ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Οι προβλήτες, τα έργα, οι στόχοι και το μήνυμα στους εργαζόμενους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 11.9.2019 | 11:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο πρόεδρος του ΟΛΘ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Οι προβλήτες, τα έργα, οι στόχοι και το μήνυμα στους εργαζόμενους

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στα έργα και στους στόχους για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο πρόεδρος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους εργαζόμενους.

Ο κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε στο έργο για την αναβάθμιση του 6ου προβλήτα. «Κάνουμε ένα καινούριο έργο επέκτασης κατά 460 μέτρα, με βάθος 17,6 μέτρα. Σήμερα το βάθος είναι 12 μέτρα» δήλωσε και εξήγησε με αυτή την παρέμβαση θα μπορούν πλέον να έρχονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πολύ μεγάλα καράβια. Μεγάλα πλοία (κοντέινερ) θα μπορούν να έρχονται απευθείας σαν κύριες γραμμές στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό είναι η ουσία για να είναι το λιμάνι, μεγάλο λιμενικό κέντρο για τη Βαλκανική» σημείωσε. 180 εκατ. ευρώ είναι συνολικά οι υποχρεωτικές επενδύσεις, 130 εκατ. ευρώ είναι τα έργα πολιτικού μηχανικού και 30 εκατ. ευρώ είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη το έργο θα τελειώσει σε τρία χρόνια. Αν ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Για το σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων ο κ. Θεοφάνης είπε ότι τη Δευτέρα ξεκινά η πλήρης εφαρμογή του. «Εύχομαι να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι. Η ανταπόκρισή τους σε αυτή την πρόκληση είναι και το ψωμί τους στην τελική ανάλυση» σημείωσε και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την περίοδο 2008-2009 ο κ. Θεοφάνης τόνισε πως τότε το λιμάνι έχασε το 60% της αγοραστικής του κίνησης.
«Ελπίζω οι εργαζόμενοι να έχουν μυαλό και συναίσθηση να μην το ξανακάνουν. Έχουν γνώση οι φύλακες» σημείωσε με νόημα και τόνισε πως αμείβονται καλά. «Μακάρι όλοι οι εργαζόμενοι της πόλης να πληρώνονταν όσο πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο λιμάνι. Και το λέω κατηγορηματικά έχοντας εμπειρία από όλο τον κόσμο» σημείωσε.

Για τον επιβατικό σταθμό, χαρακτήρισε πρόκληση για τον ΟΛΘ να γίνει πάλι ένα λειτουργικό κτήριο. «Θα δώσουμε σε πρώτη φάση 10 εκατ. ευρώ για να το υποστηρίξουμε, να μην έχουμε κανένα πρόβλημα και σε δεύτερη φάση θα γίνει ένα κτήριο που θα έχει λειτουργίες υποστήριξης της κρουαζιέρας, πιθανόν και ξενοδοχείο, αλλά δεν θα αντιστρατεύεται τις δραστηριότητες και τη λειτουργία της πόλης» σημείωσε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω