Ένα «έξυπνο» ρομποτάκι βρίσκεται στη ΔΕΘ και απαντάει στις ερωτήσεις σας! (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 10.9.2019 | 20:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ένα «έξυπνο» ρομποτάκι βρίσκεται στη ΔΕΘ και απαντάει στις ερωτήσεις σας! (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΝΙΝΑ ΤΣΙΡΙΚΑ || [email protected]

Ο «Pepper», ένα ρομπότ που μοιάζει με μικρό παιδί, βρίσκεται στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13 του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και απαντάει στις ερωτήσεις που του κάνετε.

Το ρομπότ έχει τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών, με μικρούς αλλά και μεγάλους να σπεύδουν να του κάνουν ερωτήσεις προκειμένου να δουν αρχικά αν όντως θα ανταποκριθεί αλλά και τι θα απαντήσει.

Το ρομπότ ανήκει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και παραχωρήθηκε στους ερευνητές του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού (SKEL Lab) του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών , οι οποίοι ανέπτυξαν στις εγκαταστάσεις του "Δημόκριτου" ένα νέο λογισμικό διαλογικού συστήματος, ενσωματώνοντας τεχνητή νοημοσύνη στον «Pepper» στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ο «Pepper», έχει αναγνώριση φωνής που τον βοηθάει να καταλαβαίνει τις μικρές ηλικίες διαχωρίζοντας τες από της μεγαλύτερε προκειμένου να αποκωδικοποιήσει καλύτερα την ερώτηση και στη συνέχεια να απαντήσει. Στο λογισμικό του ρομπότ υπάρχει ήδη πλήθος πιθανών ερωτήσεων και οι αντίστοιχες απαντήσεις τους προκειμένου να ανταποκρίνεται καλύτερα.

Πολλές από τις απατήσεις του μάλιστα είναι και… χιουμοριστικές. Ένα κοριτσάκι που βρέθηκε στην έκθεση με τη μητέρα του, ρώτησε τον «Pepper» πόσο χρονών είναι και εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά: «Είμαι περίπου τεσσάρων χρονών. Αν μου φέρατε δωράκι ίσως έχω και γενέθλια σήμερα».

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω