Κ. Ζέρβας για Μετρό: Χάσαμε έξι χρόνια - Κάνω έκκληση να μην υπάρξει πισωγύρισμα (vids)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 10.9.2019 | 17:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Ζέρβας για Μετρό: Χάσαμε έξι χρόνια - Κάνω έκκληση να μην υπάρξει πισωγύρισμα (vids)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Το πρώτο μεγάλο βήμα για να έχουμε Μετρό χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Δεν διαχωρίζω την διαχείριση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου από τις υπόλοιπες αρχαιότητες του Μετρό. Το κόστος της ανασκαφής έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα 135 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να συνυπολογίσουμε που συνετέλεσαν στις όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν και θα δοθούν στον εργολάβο" ανέφερε αρχικά.

"Οι αρχαιότητες της Βενιζέλου δεν διέφεραν σε τίποτα με αυτές της Αγίας Σοφίας. Εκεί είχε επιλέγει μια λύση, η απόσπαση, η εκσκαφή και η επανατοποθέτηση. Ουδείς εξέφρασε καμία αντίρρηση. Αν είχε επιλέγει αυτή η λύση και για τη Βενιζέλου, τότε ο σταθμός θα ήταν στο ίδιο στάδιο με την Αγίας Σοφίας και θα λέγαμε ότι το 2021, 22 θα είχαμε Μετρό απ άκρη εις άκρη στην πόλη μας. Χάσαμε έξι χρόνια" πρόσθεσε με νόημα.

 

"Για την λύση που επιλέχθηκε το 2016, δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία κοστολόγηση και δεν υπάρχει καμία εντολή στον ανάδοχο να το κατασκευάσει. Αυτή η λύση και δεν έχει δοκιμαστεί και δεν περπατάει" ξεκαθάρισε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

"Στόχος όλων μας εδώ είναι το έργο να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις και χωρίς νέα κόστη, είναι η ώρα της μεγάλης και τελικής απόφασης" σημείωσε.

"Δεν υπάρχει μονοπώλιο ευαισθησίας σε αυτήν την πόλη για την πολιτιστική κληρονομιά, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο ορισμένων" επεσήμανε απαντώντας στους επικριτές του.

"Αναμένω από τη νέα διοίκηση της ΑΤΤΙΚΌ ΜΕΤΡΌ, ένα δεσμευτικό πλάνο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εκτιμώμενο κόστος" σημείωσε.

 

"Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η προφανής λύση, ποια είναι η μοναδική λύση. Επειδή πλέον για την πόλη μας δεν μπορούμε να μιλάμε για κανενός είδους ανάπτυξη, για κανενός είδους εξέλιξη της πόλης, αν δεν ολοκληρωθεί το Μετρό, αν δεν ολοκληρωθεί ο σταθμός της Βενιζέλου. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να έχουμε το Μετρό που επιθυμούμε όλοι το 2021-22 σε πρώτη φάση με την χρήση όλων των υπολοίπων σταθμών και σε ένα δεύτερο στάδιο με την ενσωμάτωση του σταθμού της Βενιζέλου" υποστήριξε ο κ. Ζέρβας.

"Κάνω έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή, το προφανές-το αυτονόητο - το λογικό να το ακολουθήσουν όλοι οι Θεσσαλονικείς και να μην έχουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα. Γιατί πισωγύρισμα είναι να πάει πίσω ο σταθμός με εξωτικές λύσεις, με μεγάλα κόστη, με χρονοδιαγράμματα που κανείς δεν τα ξέρει. Θα παρακολουθούμε το χρονοδιάγραμμα μέρα προς μέρα. Λαμπρή ευκαιρία στην θητεία που έχουμε σαν δήμος, σαν Περιφέρεια, σαν κυβέρνηση να είμαστε από τους πρώτους επιβάτες του Μετρό" κατέληξε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω