Τζιτζικώστας για Μετρό: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διχάσει τον κόσμο (videos)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 10.9.2019 | 17:41 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τζιτζικώστας για Μετρό: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διχάσει τον κόσμο (videos)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Ξεκάθαρος υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη σύσκεψη που συγκάλεσε με τους παραγωγικούς φορείς για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας αρχικά μίλησε για ένα ευαίσθητο ζήτημα που έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες, έχει καταστρέψει καταστηματάρχες και έχει βάλει την πόλη σε μία αλεπάλληλη καθυστέρηση "η οποία πρέπει να λάβει τέλος και το τέλος είναι τώρα".

Ο Απ. Τζιτζικώστας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: 

1. Δεν θα ανεχτούμε καμία νέα παράταση στην ταλαιπωρία που εδώ και χρόνια υφίστανται οι συμπολίτες μας, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες της πόλης από τα προβλήματα που δημιουργεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον αστικό ιστό, όχι μονο στις οδικές αρτηρίες αλλά και στις ίδιες τις γειτονιές και τα πεζοδρόμια της πόλης μας.

2. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλα παιχνίδια και άλλες σκοπιμότητες σε βάρος της Θεσσαλονίκης και του κόσμου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διχάσει τον κόσμο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Το μέτρο πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

 

Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε πως "κοινά αποδεκτή άποψη είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και αφετέρου δεν πρέπει να αυξηθεί το κόστος υλοποίησης αυτού του έργου" .

"Η ΠΚΜ είχε από το 2013 ξεκάθαρη θέση και τότε υπήρξαν συσκέψεις με όλους τους φορείς που είχαν ομοφωνήσει ότι για να προχωρήσει το έργο με την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων. Ενώ είχαμε όλοι συμφωνήσει κάποιοι φρόντισαν τότε να ανατραπεί. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε φτάσει 2019, η πόλη να έχει Μετρό και το χρονοδιάγραμμα να είναι στον αέρα κυριολεκτικά - και άρα όσα μας έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αληθή - και το κόστος εκτινάσσεται" σημείωσε, φωτογραφιζοντας τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Τέλος ο Απ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού. "Μίλησε ξεκάθαρα, αναλαμβανοντας την πολιτική ευθύνη για την βέλτιστη λύση για το ζήτημα της Βενιζέλου και του Μετρό Θεσσαλονίκης η οποία είναι η απόσπαση, η ολοκλήρωση του σταθμού και η επανατοποθέτηση. Με αυτόν τον τρόπο οι εργασίες θα ολοκληρωθούν ταχύτερα, η έναρξη λειτουργίας του Μετρό δεν θα έχει άλλες καθυστερήσεις και δεν θα διακοπεί μετά την έναρξή της. Οι λαμαρίνες θα φύγουν και πολίτες και καταστηματάρχες θα αναπνεύσουν και ταυτόχρονα θα αναδειχθούν τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και οι πολίτες θα μπορούν να θαυμάσουν σε μια στάση "μουσείο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

"Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της με καθαρές κουβέντες, ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις" κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω