Σαν σήμερα κυκλοφορεί η μεγάλη επιτυχία «Smells Like Teen Spirit» των Νirvana (VIDEO)

RETRO 10.9.2019 | 08:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σαν σήμερα κυκλοφορεί η μεγάλη επιτυχία «Smells Like Teen Spirit» των Νirvana (VIDEO)

ΤHESSNEWS-DESK

Σαν σήμερα το 1991, κυκλοφόρησε το «Smells Like Teen Spirit, η μεγάλη επιτυχία των Nirvana η οποία επηρέασε τη ροκ μουσική.

Το τραγούδι βγήκε στον «αέρα» το 1991 ως ο προάγγελος του δεύτερου άλμπουμ του γκρουπ, το περίφημο «Nevermind» με το viral εξώφυλλο. Λίγους μήνες πριν την αυτοκτονία του ο Kurt Cobain, αποκάλυψε πως το κομμάτι ήταν μία προσπάθεια αντιγραφής του στυλ των Pixies, τους οποίους θαύμαζε.

Ο τραγουδιστής των Nirvana εμπνεύστηκε τον τίτλο του single όταν η προσωπική φίλη του Kathleen Hanna, τραγουδίστρια τότε των «Bikini Kill», έγραψε με σπρέι στον τοίχο του τη φράση «Kurt smells like teen spirit».  Η ίδια φυσικά το έγραψε καθώς αυτή ήταν η επωνυμία του αποσμητικού που φορούσε η σύντροφός του Tobi Vail, επίσης μέλος των Bikini Kill.

Ο Cobain είχε δηλώσει ότι «ολόκληρο το τραγούδι έχει δημιουργηθεί από αντιφατικές ιδέες {…} Έκανε απλώς πλάκα με τη σκέψη να κάνεις επανάσταση. Αλλά είναι μία ωραία ιδέα».

Σήμερα, το «Smells Like Teen Spirit» κατατάσσεται από πολλούς κριτικούς και μέσα ενημέρωσης ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

 

Δείτε το βίντεο:

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω