Γ. Μπουτάρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Δεν είναι καλά πληροφορημένος ο Καραμανλής για το Μετρό – Πυρά κατά Ζέρβα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 4.9.2019 | 12:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ. Μπουτάρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Δεν είναι καλά πληροφορημένος ο Καραμανλής για το Μετρό – Πυρά κατά Ζέρβα

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πόλεμος με φόντο το σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης στη Βενιζέλου. Σφοδρή επίθεση του Γιάννη Μπουτάρη εναντίον του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή  και του  νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Δεν θα το βάλω κάτω τόσο εύκολα» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης ο οποίος επιμένει στη κατασκευή του σταθμού χωρίς απόσπαση των αρχαίων. «Ο Μπουτάρης αυτό που έκανε ήταν να διασωθούν in situ και με την αυθεντικοτητά τους τα μνημεία» σημείωσε. «Που θα πάνε; Πόσα χρόνια θα φυλαχθούν;  Και εν συνεχεία να ξαναγυρίσουν. Αυτό είναι ιστορία για αγρίους . Δεν είναι εύκολο» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι μόνο η in situ παραμονή των αρχαιοτήτων εξασφαλίζει την αυθεντικότητα του μνημείου και πως ευρήματα τέτοια που αναδεικνύουν τον διαχρονικό πολιτισμό της πόλης είναι ανεκτίμητα.

 

 

Έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια. «Δεν μπορεί ξαφνικά επειδή για λόγους πολιτικούς και αντιπολιτευτικούς προς το πρόσωπο μου, ο κ. Σιμόπουλος, ο κ. Ζορπίδης, άσχετοι άνθρωποι, πολιτιστικά χωριάτες που για λόγους δικής τους προβολής λένε ότι δεν γίνεται. Δεν μου καίγεται καρφί για αυτά που λένε. Αυτά που βρεθήκανε είναι τεράστιος θησαυρός για την πόλη».

«Ο υπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος» επεσήμανε ο Γ. Μπουτάτης. Επέμεινε πως οι μελέτες προχωρούν. Πώς αλλιώς έγιναν φρεάτια της παλιάς Εγνατίας, πως έριξαν την πλάκα; διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης. «Παλέψαμε για μια ιστορία που είναι ο πολιτισμός της Θεσσαλονίκης. Τώρα τι θα μου πουν; Ο Καραμανλής; Που δεν ξέρει που πέφτει η Θεσσαλονίκη; Ή ο Ζέρβας;»

Για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα τόνισε ότι ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό και του είχε πει ότι δεν μπορούσε να υποστηρίζει μια λύση που ήταν εναντίον της άποψης του δήμου. «Ή μαζί ή χώρια, δεν γίνεται. Και χωρίσαμε» ανέφερε ο Γ. Μπουτάρης για την διαφωνία με Ζέρβα για το Μετρό κάνοντας λόγο για εμμονές. «Υπάρχει μια αντίθεση δική μου με τον Ζέρβα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, ότι προλάβαινε έλεγε. Εχουν πει χιλιάδες. Δεν με ενδιαφέρει».

 

Απάντηση μέσω ΡΘ του Στράτου Σιμόπουλου

Η πλάκα ήταν στην αρχική μελέτη της εργολαβίας, απάντησε σε παρέμβασή του  στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.  Επέμεινε ότι οι μελέτες εδώ και 4 χρόνια έχουν σταματήσει γιατί δεν υπάρχει εφικτή λύση.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω