Την αυτοκτονία έχει σκεφτεί ένα στα πέντε παιδιά εξαιτίας του σχολικού εκφοβισμού

THESSLIFE 4.9.2019 | 09:19 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Την αυτοκτονία έχει σκεφτεί ένα στα πέντε παιδιά εξαιτίας του σχολικού εκφοβισμού

ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ || [email protected]

Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές λένε ότι έχουν υποστεί σχολικό εκφοβισμό κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα στα πέντε παιδιά έχει σκεφτεί την αυτοκτονία εξαιτίας του bullying, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Independent.

Η έρευνα διεξήχθη σε 1003 μαθητές, ηλικίας 11 με 16 χρονών από τον εθελοντικό  οργανισμό εναντίον του σχολικού εκφοβισμού The Diana Award, που συστάθηκε για να τιμήσει τη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και υποστηρίζεται από τον γιο της Δούκα του Καίμπριτζ.

Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά (57%) λένε ότι έχουν υποστεί σχολικό εκφοβισμό σε κάποια στιγμή της ζωής τους και ένα στα πέντε από αυτά (17%) λένε ότι αυτό τα οδήγησε να σκεφτούν την αυτοκτονία.

Το 78% από αυτά που δέχτηκαν bullying στο σχολείο λένε ότι αυτό τα έκανε να αισθάνονται αγχωμένα, ενώ περισσότερα από τα μισά (56%) λένε ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν τη νύχτα, ως αποτέλεσμα της κακοποίησης που υπέστησαν.

Επιπρόσθετα, το 74% των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι έχουν γίνει μάρτυρες κάποιου περιστατικού σχολικού εκφοβισμού και το 23% πιστεύει ότι το σχολείο απέτυχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης την αρνητική επιρροή του bullying όσο αφορά στην εκπαίδευση ενός παιδιού, με το 35% να απουσιάζει από τα σχολικά μαθήματα και το 20% από αυτά να αλλάζει διαρκώς σχολεία ή να επιλέγει την εκπαίδευση στο σπίτι.

Εξαιτίας των ευρημάτων της έρευνας, ο φιλανθρωπικός οργανισμός ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης στην οποία συμμετέχουν πολλοί διάσημοι, όπως ο ποπ τραγουδιστής Peter Andre, ο βουλευτής των εργατικών Chris Elmore, ο μποξέρ Lawrence Okolie και το πρώην μοντέλο Penny Lancaster.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #Back2School, κάθε διασημότητα μοιράστηκε τις προσωπικές της εμπειρίες σχολικού εκφοβισμού, σε μια σειρά από βίντεο που γυρίστηκαν για τον οργανισμό.

Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα, περισσότερο από τα δυο τρίτα των θυμάτων δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να βρουν επίσημη ψυχολογική στήριξη όταν την χρειάστηκαν.


Μετάφραση από την Independent: Μαρία Ψωμά Πετρίδου
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω