Η πρώτη μου μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟΨΕΙΣ 2.9.2019 | 12:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η πρώτη μου μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης

Στις 2 Ιουνίου 2019 οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν με μια συντριπτική πλειοψηφία το Δήμαρχο τους. Και μαζί μ’ αυτόν το πρόγραμμά του για την πόλη τους. Ταυτόχρονα όμως έδωσαν κι ένα μήνυμα ότι θέλουν η πόλη τους να διοικηθεί με συναίνεση, συνεργασία και πολυσυλλεκτικότητα.

Και θεωρώ ότι ο Δήμαρχος και μια σειρά ανθρώπων που δεχτήκαμε να τον στηρίξουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια συμμετέχοντας στη διοίκηση, ανταποκριθήκαμε σ’ αυτό το μήνυμα. Μένει ν’ αποδείξει ο χρόνος κατά πόσο θα κάνουμε το αίτημά τους πράξη με τη δουλειά μας.

Σήμερα πρώτη μέρα που το νέο δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε για να εκλέξει τα όργανά του. Εγώ αισθάνθηκα χαρά και τιμή που ήμουν εκεί. Το ονειρευόμουν πολύ καιρό κι αγωνίστηκα γι’ αυτό. Κατά συνέπεια θέλω να σκέφτομαι θετικά. Βλέπω με αισιοδοξία και θετική σκέψη αυτό το νέο σχήμα διοίκησης, στο οποίο εκπροσωπούνται άτομα που εκλέχτηκαν με 8 διαφορετικές παρατάξεις.

Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν εκφράστηκε απόλυτα η πρόθεση του νομοθέτη, εγώ θεωρώ ότι εκφράστηκε η θέληση των πολιτών. Για πρώτη φορά η πόλη θα διοικηθεί από ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα, το οποίο θα εκφράζει ένα ευρύ φάσμα απόψεων.

Όχι οι άνθρωποι δεν είναι πλέον «κουκιά» να ψηφίζουν πειθήνια ό,τι τους ζητείται. Ο νέος Δήμαρχος θα συνδιοικήσει με τους ανθρώπους που επέλεξε σεβόμενος απόλυτα τις απόψεις και τις θέσεις τους, οι οποίες και σε μέγιστο βαθμό συγκλίνουν. Γι’ αυτό άλλωστε και επέλεξε τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Αφήνοντας λοιπόν τις όποιες μεμψιμοιρίες στην άκρη, προχωράμε θετικά και δυναμικά για μια νέα Θεσσαλονίκη.

Όπως οι πιο πολλοί από μας την ονειρευόμαστε. Και σας ζητάμε να μας κρίνετε και να μας επικρίνετε αν τελικά δεν ανταποκριθούμε στο σκοπό για τον οποίο δώσαμε τον όρκο μας. Και ο όρκος αυτός λέει «Ορκίζομαι ή δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Κι εμείς θα εκπληρώσουμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας.

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω