Ελληνική Λύση: Πρόκληση της Αλβανίας για τον ήρωα Κατσίφα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.8.2019 | 13:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ελληνική Λύση: Πρόκληση της Αλβανίας για τον ήρωα Κατσίφα

ΤHESSNEWS-DESK

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε ανακοίνωση της αναφέρεται στην δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Βόρεια Ηπείρου και πως αν και πέρασε ένας χρόνος περίπου δεν έχουν εκδώσει ακόμα πόρισμα. 

“Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα,  στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και οι Αλβανικές αρχές δεν έχουν ακόμα εκδώσει πόρισμα. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας συρόμενος πίσω από την ερώτηση που είχε καταθέσει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ την 1η Αυγούστου, απάντησε στην ερώτηση  λέγοντας πως :" ‘Eχουμε καταστήσει σαφές στην αλβανική πλευρά ότι οι σχετικές έρευνες πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα και να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές, εμπεριστατωμένο πόρισμα"., αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Λύση.

 “Ξεχνά ο κ. Δένδιας , ότι η ΝΔ δεν είχε συμφωνήσει στην άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη στο πρόσφατο παρελθόν για δηλώσεις που είχε κάνει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.”,τονίζουν.

“Τον Οκτώβριο αρχίζουν τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα από την Ε.Ε για την Αλβανία. Τι προτίθεται να πράξει η Ελληνική κυβέρνηση; Θα τα μπλοκάρει; “, επισημαίνουν.
“Ήδη την υπόθεση χειρίζεται στη γειτονική χώρα  νέος Εισαγγελέας, ο οποίος έλαβε και  εκ νέου νέα προθεσμία τριών μηνών για την έκδοση πορίσματος. Πόσο τυχαία είναι άραγε η χρονική συγκυρία της καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση πορίσματος, με την  απελευθέρωση των χρηματοδοτικών πρωτοκόλλων προς τη γείτονα χώρα;”, καταλήγουν.
 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω