Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 20.8.2019 | 09:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

ΤHESSNEWS-DESK

Από την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν» και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με χορηγό επικοινωνίας την Athens Voice.

Το κεντρικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ είναι «Η Λογοτεχνία επί σκηνής» επικεντρωμένο στην άρρηκτη σχέση της Λογοτεχνίας με το Θέατρο, τον Κινηματογράφο και τη Μουσική.

Το ΚΘΒΕ τα τελευταία χρόνια παρουσίασε έργα που στηρίχθηκαν σε σπουδαία λογοτεχνικά κείμενα, όπως το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, το «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, το «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Ναρ, το «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου (Κ. Χατζής), το «Υπέρ Ελλάδος» της Σοφίας Νικολαΐδου, τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς (Μ. Χάντον) κ.ά.  Την χειμερινή περίοδο 2019-2020, το ΚΘΒΕ τιμά τον Νίκο Μπακόλα και το έργο του.

Ο Άκης Δήμου ανέλαβε, μετά από παραγγελία του Θεάτρου, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή τη «Μεγάλη πλατεία», ένα εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα της Αγλαΐας Βετεράνι «Εδώ ουρανός».

Στο πλαίσιο της φετινής κεντρικής θεματικής του Φεστιβάλ,  «Η λογοτεχνία επί σκηνής», το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θεατρικό αναλόγιο σε επιμέλεια της Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, Μαρία Τσιμά. Ηθοποιοί της μεγάλης καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ, «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα έργα που έχουν ανέβει στις σκηνές του ΚΘΒΕ.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω