Καλώς τον «Κοκό»

ΑΠΟΨΕΙΣ 21.6.2016 | 00:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καλώς τον «Κοκό»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Όλα τα χε η Μαριωρή, ο τέως βασιλεύς των Ελλήνων της έλειπε. Γιατί, ναι, κ. Κωνσταντίνε Γλύξμπουργκ, είστε ο τέως βασιλιάς των Ελλήνων. Με απόφαση του ελληνικού λαού. Τελεία και παύλα. Έχουν περάσει καμιά 40ριά χρόνια από τότε. 
Η εμφάνιση του «Κοκού» δεν ήταν τυχαία. Κάποιοι ήθελαν να ανοίξει η «κερκόπορτα». Να ανοίξει ξανά η κουβέντα του πολιτεύματος στη χώρα. Και να ανοίξει όπως ανοίγει πλέον κάθε συζήτηση στη χώρα. Από τα social media.

Να πάρει μυθικές διαστάσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να μπει το ζήτημα ενός νέου δημοψηφίσματος στην ατζέντα.
Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης πνέει τα λοίσθια του εδώ και χρόνια.

Το μνημόνιο απλά το αποτέλειωσε. Στη συνείδηση του κόσμου η Δημοκρατία έχει ταυτιστεί με το αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό, τους φόρους, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

«Πόσα μας κοστίζουν οι 300 με τους συμβούλους τους και πόσο μια βασιλική οικογένεια;», λένε οι υποστηρικτές της παλινόρθωσης του καθεστώτος.  Απλουστευμένη ατάκα καφενείου, άλογη, άκριτη και ευκαιριακή. Σαν την ατάκα «η Χούντα δεν άφησε χρέος».

Θα χρειαζόμουν βιβλίο ολόκληρο για να απαριθμήσω τις τραγικές συνέπειες από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ελλάδα. Το σημαντικό είναι ότι ο «Κοκός» θέλει -όσο κι αν προσπάθησε να το κρύψει- την πλήρη επιστροφή του στα παλιά μεγαλεία. Με βασικό όχημα τον γιο του Νικόλαο. 

Ο λαός, όμως, ΟΧΙ!!!

Από το φύλλο της THESSNEWS #06 (18-19/06/2016)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω