Απόγνωση στην Σαμοθράκη: Εγκλωβισμένοι τουρίστες διανυκτερεύουν στο λιμάνι- Ξεκίνησαν οι ελλείψεις σε τρόφιμα (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.8.2019 | 12:58 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Απόγνωση στην Σαμοθράκη: Εγκλωβισμένοι τουρίστες διανυκτερεύουν στο λιμάνι- Ξεκίνησαν οι ελλείψεις σε τρόφιμα (ΦΩΤΟ)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Σαμοθράκη. Αφημένο στην τύχη του το νησί. Για 9η μέρα χωρίς οχηματαγωγό πλοίο.

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει ξανά το δρομολόγιο.  Απελπισμένοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του νησιού.  Η τοπική αγορά έχει μεγάλες ελλείψεις σε αγαθά και τρόφιμα. Απίστευτος γολγοθάς για εκατοντάδες τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Σαμοθράκη.

Προχειρότητα και ερασιτεχνισμοί με τα πλοία του νησιού. Τα δύο πλοία της ΣΑΟΣ  είναι παροπλισμένα λόγω βλαβών. Προχθές χάλασε και το οχηματαγωγό ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ, που μπήκε εκτάκτως στην γραμμή. Δεν πρόλαβε καν να ολοκληρώσει το παρθενικό του δρομολόγιο, καθώς παρουσίασε βλάβη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλο πλοίο θα μπει στην γραμμή από αύριο αλλά μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Χίλια άτομα, οικογένειες με παιδιά, μένουν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας με τα αυτοκίνητά τους περιγράφει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Φώτης Φωτεινός, δημοτικός σύμβουλος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου.

Φορείς του νησιού ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικο αναζητώντας ευθύνες. Όπως σημειώνει ο κ. Φωτεινός αυτό που συνέβη με το ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ήταν δείγμα απίστευτης προχειρότητας αφού δεν μπόρεσε καν να δέσει στην Καμαριώτισσα, διότι δεν γνώριζε το λιμάνι.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες είναι τεράστιο το οικονομικό πλήγμα με χιλιάδες ακυρώσεις. «Εγώ έχω πάνω από 900 ακυρώσεις, το ξενοδοχείο είναι άδειο», σημείωσε ο κ. Φωτεινός.

Την ίδια ώρα καταγγέλλει ότι μόνο τον τελευταίο μήνα στο νησί έφτασαν 20 κλιμάκια ελέγχου, διπλάσια από ότι στην Χαλκιδική.

 

Δείτε σχετικές φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας:

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω