Βρέθηκε πλοίο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 13.8.2019 | 08:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Βρέθηκε πλοίο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο παρά πέντε του Δεκαπενταύγουστου, έγινε το... «θαύμα» για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το υπουργείο ναυτιλίας ετοιμάζεται να δρομολογήσει πλοίο στην γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη μετά τα πάνδεινα που πέρασαν κάτοικοι και τουρίστες και μετά το μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.

Πρόκειται για το σκάφος Andros Jet, το οποίο θα ξεκινήσει δρομολόγια από την Τετάρτη. Έχει μήκος 61 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πλοία της ΣΑΟΣ που εξυπηρετούν το νησί είναι παροπλισμένα λόγω βλαβών. Προχθές χάλασε και το οχηματαγωγό ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ, που μπήκε εκτάκτως στην γραμμή.

Ταλαιπωρήθηκαν εκατοντάδες επιβάτες, έγιναν έκτακτες συσκέψεις στο νησί και τελικά δρομολογήθηκε η λύση με το Andros Jet.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο είχε στείλει το οχηματαγωγό ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ  εκτάκτως γιατί τα δύο πλοία που εξυπηρετούσαν την Σαμοθράκη χάλασαν ταυτόχρονα. Όμως ούτε το ΑΖΟΡΕΣ κατάφερε να δέσει προχθες στο λιμάνι της Σαμοθράκης, λόγω των μποφόρ, σύμφωνα με το λιμενικό. Έτσι το υπουργείο ναυτιλίας ετοιμάζεται να δρομολογήσει το σκάφος Andros Jet, γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω