Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου αφιερωμένη στο Woodstock

PEOPLE 12.8.2019 | 17:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου αφιερωμένη στο Woodstock

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς τους αναγνώστες μου, αγαπούσατε το μάθημα της Ιστορίας. Πάντως εγώ, ενθουσιαζόμουν να ακούω και να μαθαίνω για λαούς, κινήματα, ιδέες, και ιδανικά κόσμων που δεν έζησα σ αυτούς όπως κάποιοι άλλοι που ευτυχώς, ζουν ανάμεσά μας, και μας εξιστορούν τραγουδώντας!

Κάπως έτσι αισθάνθηκα την ώρα της συναυλίας του «μέγιστου Έλληνα τραγουδοποιού», Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος αφιέρωσε μια συναυλία μοναδική σε έναν χώρο εναλλακτικό, όπως είναι ο Λόφος Σάνης! 

Μπορεί η τοποθεσία της συναυλίας να μην έμοιαζε σαν την φύση πέριξ του Woodstock πριν 50 χρόνια, όταν τα «παιδιά της φύσης, ή των Λουλουδιών», φωνάζοντας  συνθήματα και τραγουδώντας, κατάφεραν να γράψουν μια ιστορία η οποία λίγο αργότερα, έμελε να αλλάξει την εξέλιξη της μουσικής σε όλο τον κόσμο!

Ένας από τους νέους του 1969, ήταν και ο Διονύσης Σαββόπουλος, που ανέβηκε στον λόφο της Σάνης, και μας χάρισε κάποιες από τις καλύτερες Ροκ συνθέσεις που ακούστηκαν στο φεστιβάλ του Woodstock, και επίσης μοιράστηκε μαζί μας πολλά γεγονότα και καταστάσεις μιας “δίψας Αξεδίψαστης” η οποία όπως φάνηκε από τον ενθουσιασμό του κόσμου, ακόμη καλά κρατεί!

Παρέα με νέους μουσικούς, απίστευτα ταλέντα όσο και φωνάρες, κατάφερε για 2 ώρες τραγουδώντας να ξεδιπλώσει το ιστορικό κουβάρι κάποιον από των καλυτέρων μουσικών ακουσμάτων παγκοσμίως! Αναβίωσε και πάλι η απίστευτη φωνή της Joan Baez, της Janis Joplin, του Joe Coker, των θρυλικών who, μαζί με ελληνικά τραγούδια που ανήκαν στην εποχή εκείνη όπως: περιβόλι του τρελού, βρώμικο ψωμί κ.α.

Ο κύριος «Νιόνιος», δεν παίζεται! Ερμήνευσε εκπληκτικά, τις ιστορικές τραγουδάρες, κάτω από έναν καλοκαιρινό ουρανό, υπό το φως ενός σαγηνευτικού μισοφέγγαρου, και μιας θάλασσας που την  ώρα της συναυλίας, παρέμεινε καθηλωμένη, έως ότου τελειώσει το πρόγραμμα.

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω