Στην Γή του Αριστοτέλη με Dacia Duster 4x4: Στα Πυργαδίκια ο καφές έχει αξία!

AUTO-MOTO 9.8.2019 | 14:41 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στην Γή του Αριστοτέλη με Dacia Duster 4x4: Στα Πυργαδίκια ο καφές έχει αξία!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Αρκεί μια φορά να επισκεφθεί κανείς τα Πυργαδίκια, ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι που βρίσκεται στην γή του Αριστοτέλη, και από εκεί και πέρα, κάθε φορά που θα έρχεται στην Χαλκιδική, τα βήματά του θα τον οδηγούν εκεί!

Έτσι και εγώ καθώς κατηφόριζα από την Αρναία της ορεινής Χαλκιδικής οδηγώντας το αξιόπιστο Dacia Duster 4x4, δεν είχα κανέναν ενδοιασμό για το ποια παραλία να επιλέξω προκειμένου να περάσω ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο!

Με το νέο Duster λοιπόν έβαλα πορεία για τον «κόσμο της περιπέτειας», που προσεγγίζεται πλέον πιο εύκολα, όταν οδηγείς ένα suv 4χ4 με σεβαστές δυνατότητες σε off road terrain.

Τόσο η νέα γρίλια που φιλοξενεί τα LED φώτα ημέρας όσο και οι δύο αλουμινένιες προστατευτικές ποδιές, κάνουν το Duster να δείχνει φαρδύτερο  πιο άγριο, χωρίς όμως να χάνει ούτε στιγμή σοβαρότητα που το διέπει!

Τα Πυργαδίκια, είναι κτισμένα αμφιθεατρικά πάνω σε ένα λόφο, με αρχιτεκτονική που φέρνει έντονα στη μνήμη εκείνη των ελληνικών νησιών. Κατεβαίνοντας από την Μεγάλη Παναγιά η απίστευτη θέα που αντικρίζει κανείς είναι τόσο ωραία που τον αναγκάζει να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και να απολαύσει την μοναδικότητα του τοπίου! Τα Πεύκα και οι ελιές «φτάνουνε ως το κύμα»! Κάποτε αποτελούσε «άγονη γραμμή» και παράδεισος για χιλιάδες campers την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά τις δύο τελευταίες δεκαετίες αναπτύχθηκε τουριστικά, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν αρκετοί γειτονικοί οικισμοί!

Απολαμβάνοντας την διαδρομή μέχρι την παραλία «Κάμπος» όπου θα κατασκηνώναμε, χρειάστηκε λόγο ενός τροχαίου, να κάνω μια μικρή εκτός δρόμου παράκαμψη, χρησιμοποιώντας το σύστημα Hill Desent, το οποίο ενεργοποιείται άμεσα με το πάτημα ενός κουμπιού και κατεβάζει οδηγό και αυτοκίνητο με ελεγχόμενη ασφάλεια σε τερρέν, εξαιρετικά δύσκολα! Εδώ κάπου απόλαυσα όχι μόνο την ψηλή θέση οδήγησης, αλλά και το έξυπνο σύστημα multi-view camera, το οποίο κατά την διάρκεια αρκετών ελιγμών διευκόλυνε την οδήγησή μου!

Τα πράγματα, δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο όταν ο κακοτράχαλος χωματόδρομος που διάλεξα, με οδηγούσε μέσα μια αμμώδες παραλία η οποία και μόνο στο κοίταγμά της σε τρόμαζε! Είναι αυτές οι άγνωστες μικρές παραλίες πέριξ του οικισμού οι οποίες πραγματικά, όχι μόνον σε τρελαίνουν καθώς παίζουν με τους απίστευτους χρωματισμούς τους, αλλά σε προκαλούν να φτάσεις μια ώρα αρχύτερα προκειμένου να βουτήξεις στα γαλαζοπράσινα τους!

Βέβαια συμβουλεύτηκα αρκετές φορές το κλινόμετρο του αυτοκινήτου που βρίσκεται στην οθόνη μαζί με το infotainment Media Nav Evolution, αφού πρωτίστως εμπιστεύτηκα τόσο την ασφάλεια την δική μου όσο και της παρέας μου στα εξελιγμένο σύστημα 4κινησης, το οποίο στην θέση Lock κάνει... παπάδες. Με χαμηλή πίεση, η διάσχιση οποιασδήποτε αμμώδες διαδρομής αποτελεί πρώτης τάξεως παιχνιδάκι για το Dacia Duster που, εκτελεί πιστά τον ρόλο του, σαν ένα αυτοκίνητο με έμφαση στην περιπέτεια!

Εμείς βρεθήκαμε στην παραλία του Κάμπου για τον ξεχωριστό αγώνα endurο 9ο sand scramble, που τα  τελευταία χρόνια φιλοξενείται εκεί, συνδυάζοντας διακοπές και δροσερές βουτιές στα καθαρά νερά της βραβευμένης με γαλάζια σημαία παραλίας, στην οποία θα βρείτε αρκετές «ανέσεις» και εξυπηρέτηση από το γειτονικό  beach bar coco ammos. Εκεί, τα βράδια, οι παρέες γίνονται ένα, καθώς τα beach parties δίνουν και παίρνουν σε ένα μοναδικό σκηνικό που εκτυλίσσεται δίπλα στο κύμα!
Για να πάτε στα Πυργαδίκια, χρειάζεται να οδηγήσετε 120 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρεθείτε στον Παράδεισο των Πυργαδικίων, επιλέγοντας, την Ε.Ο Θεσσαλονίκης –Πολυγύρου – Πλανά- Πυργαδίκια. Η αν επιθυμείται να ξαποστάσετε οδηγώντας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, τότε βάλτε πορεία για την κοντινή Αρναία, και απολαύστε έναν ωραίο καφέ κάτω από τα πλατάνια της γραφικής πλατείας τα οποία το καλοκαίρι, είναι το κάτι άλλο!

Η επίσκεψη στο βενζινάδικο για τον ανεφοδιασμό του Duster, ήταν άκρως διασκεδαστική, καθώς ..δεν πάθαμε και τίποτε, που ξοδέψαμε μόνο 15€.
Αξίζει να επισκεφθείτε τα Πυργαδίκια, όχι γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει αλλά, γιατί  θα βάλουν την δική τους ποιοτική υπογραφή στο ταξίδι σας!

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω