Σαν σήμερα εγκαινιάζεται η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (VIDEO)

RETRO 7.8.2019 | 08:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σαν σήμερα εγκαινιάζεται η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Σαν σήμερα το 2004, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκαινιάζεται η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου για εκείνη την εποχή.

Η προετοιμασία του χώρου για την κατασκευή της άρχισε τον Ιούλιο του 1998, ενώ η κατασκευή των πυλώνων υποστήριξης άρχισε το 2000 και ολοκληρώθηκε το 2003.

Η γέφυρα εγκαινιάστηκε στις 7 Αυγούστου 2004, μια εβδομάδα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων . Λαμπαδηδρόμοι της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν οι πρώτοι που διέσχισαν επίσημα τη γέφυρα σε όλο της το μήκος.

Το συνολικό κόστος της κατασκευής ανήλθε στα 630 εκατομμύρια ευρώ.

Το όνομα «Χαρίλαος Τρικούπης» δόθηκε στη γέφυρα καθώς ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε οραματισθεί τη γεφύρωση των περίπου τριών χιλιομέτρων που χωρίζουν το Ρίο από το Αντίρριο.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον τότε, νέο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, που ναι μεν έκοψε την κορδέλα, όντας δε περιστοιχισμένος από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον προκάτοχο του Κώστα Λαλιώτη, τη Βάσω Παπανδρέου και άλλα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη να προσπαθεί να δώσει έναν κυβερνητικό τόνο στην τελετή.


Δείτε το βίντεο:

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω