Τα στεγανά του ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟΨΕΙΣ 6.8.2019 | 10:54 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τα στεγανά του ΠΑΣΟΚ

του Ευριβιάδη Ελευθεριάδη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

Παρόλο που τρέχει ο Αύγουστος και ο κόσμος κινείται μεταξύ παραλιών και καλοκαιρινών εδεσμάτων, οι κινήσεις της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, δείχνουν ότι θα υπάρξει ένας καυτός Σεπτέμβριος και κατ επέκταση ένα καυτό πολιτικό φθινόπωρο.

Στο ποδόσφαιρο, σε περιόδους που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, οι ομάδες που δεν είναι και στην καλύτερη τους φόρμα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αποχή και να προλάβουν να στηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις νέες τους υποχρεώσεις.

Έτσι και τώρα θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί σε μία λογική μίνι προετοιμασίας, καθώς όταν ξεκινήσει η “αγωνιστική” δράση θα υπάρξει τρομερή πίεση, τόσο από τα αριστερά του όσο και από τα δεξιά του.

Το Κίνημα Αλλαγής και στην ουσία το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ορίσει με αυστηρό τρόπο τα στεγανά και τις διαχωριστικές γραμμές με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, αν δεν θέλει να υποστεί στελεχιακή αφαίμαξη από τους δύο μεγαλύτερους πλέον πολιτικούς χώρους.

Την πρόθεση τους την έχουν δείξει εδώ και καιρό τόσο ο κ. Τσίπρα, όσο και ο κ. Μητσοτάκης. Η σταδιακή στελεχιακή αποδυνάμωση θα οδηγήσει σε περαιτέρω εκλογική σμίκρυνση, αλλά κυρίως σε μία επιδείνωση της εσωστρέφειας στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ, για να περιχαρακώσει σε πρώτη φάση το χώρο του οφείλει να κινηθεί, αυστηρά αλλά και ενωτικά σε συγκεκριμένες κινήσεις συμβολικές και ουσιαστικές:

1. πολιτικές επιλογές που ενισχύουν τους πολλούς και όχι τις εκάστοτε ελίτ.
2. οργανωμένη διάταξη οργανωτικής συσπείρωσης για τις εκλογικές μάχες που έρχονται σε ΤΕΕ και Οικονομικό επιμελητήριο, αυτόνομα και κυρίως ενωτικά, αναγνωρίζοντας την μέχρι τώρα παρουσία των στελεχών του στους συγκεκριμένους χώρους.
3. ενεργοποίηση των δικτύων του σε τοπική αυτοδιοίκηση και συνδικαλιστικούς χώρους, όπου ακόμη έχει μετρήσιμες και σημαντικές δυνάμεις.
4. πολιτικές υπέρ της νέας γενιάς, ξεκάθαρες, σύγχρονες και εκφρασμένες από άτομα και στελέχη που μπορούν να πείσουν και να ακουστούν.

Δεν είναι πανάκεια οι παραπάνω κατευθύνσεις αλλά σίγουρα είναι ένα πρώτο βήμα. Η ενεργοποίηση πρέπει να είναι άμεση και συνολική.

Δεν υπάρχει δυστυχώς χρόνος για χάσιμο.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω