Γεμίσαμε μαϊμούδες

ΑΠΟΨΕΙΣ 21.6.2016 | 00:29 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γεμίσαμε μαϊμούδες

ΣΑΚΗΣ ΜΟΣΧΗΣ || [email protected]

Σε άλλη μια νευρολογική εξέταση φρόντισαν να μας υποβάλλουν οι έχοντες στα χέρια τους τα ηνία του Υπουργείου Παιδείας, επιλέγοντας την οδό των εξετάσεων για το ξεκαθάρισμα 2.500 ύποπτων τίτλων σπουδών, κάτοχοι των οποίων εργάζονται και στο Δημόσιο.

Ανασύροντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το νόμο Γιαννάκου, ανακάλυψαν τον τρόπο να ξεπλύνουν απατεωνιές και λοβιτούρες δεκαπέντε ετών. Επί τόσα χρόνια κάποιοι ασελγούσαν στο κορμί του Δημοσίου και κατ’ επέκταση του κάθε νομοταγή φορολογούμενου.

Επί δεκαπέντε συναπτά έτη κάποιοι οργάνωναν πάρτι, ενώ κάποιοι άλλοι ή συμμετείχαν ή κώφευαν στις επανειλημμένες καταγγελίες όσων γνώριζαν. Και απ’ ότι φαίνεται, γνώριζαν πολλοί. Μεταξύ αυτών, καθηγητές, σχολάρχες, απλοί πολίτες, πολιτικοί και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα.

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα, με εκατομμύρια ανέργους που ζουν το μαρτύριο της ανέχειας και της αναξιοπρέπειας, σε μια χώρα με μισθούς-ψίχουλα, που χάνει τα νιάτα της κατά χιλιάδες σε μια μεταναστευτική λαοθάλασσα, κάποιοι αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Αντί να ενεργοποιηθεί η Δικαιοσύνη και το αρμόδιο υπουργείο, αντί να ξεσκονίσουν σε χρόνο μηδέν την υπόθεση, να στείλουν εκεί που πρέπει τους ενόχους, να απαιτήσουν και να πετύχουν την επιστροφή των μισθών που τους έχουν καταβληθεί, επιλέγουν το ρόλο του θεατή σ’ ένα αποκλειστικά και μόνο δικό τους θέμα.
Ντροπή και αίσχος να νομιμοποιούνται από το παράθυρο απατεώνες του Κοινού Ποινικού Δικαίου, αντί να τιμωρούνται παραδειγματικά.     

Από το φύλλο της THESSNEWS #06 (18-19/06/2016)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω