Η ΔΕΘ μέσα στα πέντε εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20.7.2019 | 20:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η ΔΕΘ μέσα στα πέντε εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Η ανάπλαση της ΔΕΘ βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε εμβληματικά έργα της χώρας που θα ξεκινήσουν στο άμεσο χρονικό διάστημα όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων έκανε λόγο για πέντε εμβληματικά έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή.

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την άμεση υλοποίηση της ανάπλασης της ΔΕΘ, στον υπάρχων εκθεσιακό χώρο. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για χώρο  πρασίνου σε συνδυασμό με σύγχρονες εγκαταστάσεις, έναν 12μηνο εκθεσιακό κέντρο που θα αλλάζει το μοντέλο εκθέσεων σε εκτός ιστού πόλης χώρους.

 

Τα πέντε έργα


Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - Μετσόβιο Πολυτεχνείο

H Αθήνα αποκτά σύντομα έναν νέο πόλο πολιτισμού και διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επεκτείνεται και ενοποιείται με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αναγεννώντας τα Εξάρχεια, την Πατησίων και την Ομόνοια.


Και θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που προσφέρθηκε  ήδη να χρηματοδοτήσει τις πρώτες μελέτες για αυτό το εμβληματικό έργο που θα αλλάξει την όψη του κέντρου της Αθήνας.


Φυλακές Κορυδαλλού

Οι φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρονται εκτός αστικού ιστού και φεύγουν από την Δυτική Αθήνα. Οι παλαιές εγκαταστάσεις κατεδαφίζονται.

Στη θέση των φυλακών θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο με χώρους άθλησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασάνουν.


Τατόι

Το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι αξιοποιείται πολύπλευρα. Εκεί θα λειτουργεί, πλέον, πρότυπη αγροδιατροφική μονάδα για προϊόντα «ειδικής ετικέτας».

Ιδρύεται, επίσης, μικρή ξενοδοχειακή μονάδα και ειδικό μουσείο.

Οι κήποι διαμορφώνονται κι αποκτούν διαδρομές περιπάτου για όλους τους Αθηναίους. Η Βόρεια Αττική αποκτά έτσι και τουριστικό ενδιαφέρον.

 

Δραπετσώνα

Στο Κερατσίνι, και σε συνεργασία με τον δήμο, τα 204 στρέμματα της Δραπετσώνας μετατρέπονται σε Μητροπολιτικό πάρκο με αθλητικές αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις.

Στον ίδιο σημείο, όμως, ιδρύεται και διεθνές κέντρο καινοτομίας σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας του εξωτερικού.

Στον χώρο των παλαιών Λιπασμάτων, λοιπόν, ανθίζουν πλέον ο πολιτισμός και η τεχνολογική πρόοδος.

 

ΔΕΘ

Στην Θεσσαλονίκη, ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης αλλάζει πλήρως και αναβαθμίζεται. Οι εγκαταστάσεις της εκσυγχρονίζονται και πλαισιώνονται από πράσινο.

Στόχος είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας να γίνει φωτεινή εξαίρεση στην τάση οι εκθέσεις να απομονώνονται σε απρόσωπες εγκαταστάσεις εκτός του αστικού ιστού.

Ο χώρος της έκθεσης εντάσσεται, έτσι, όλον το χρόνο, στην εμπορική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω