Στο Παρίσι την Δευτέρα ο Κουμουτσάκος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.7.2019 | 23:46 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στο Παρίσι την Δευτέρα ο Κουμουτσάκος

THESSNEWS-DESK

Στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Παρίσι για το θέμα της μετανάστευσης θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η νέα πρόσκληση προέκυψε μετά την αδυναμία του άτυπου Συμβουλίου στο Ελσίνκι να καταλήξει σε συμφωνία για τη διαχείριση των συνόρων και των προσφύγων.

Στη σημερινή παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου ο κ. Κουμουτσάκος επικεντρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί με την αύξηση των ροών στην Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου και να αυξήσει τις επιστροφές και στην ανάγκη να υπάρξουν γρήγορα ένας ουσιαστικός μηχανισμός αλληλεγγύης και ένας κοινός ευρωπαϊκός μηχανισμός συντονισμού των επιστροφών με πρόβλεψη «ποινών» για εκείνα τα τρίτα κράτη που δεν συνεργάζονται.

Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεσογειακό μέτωπο ως ενιαίο μέτωπο, σφαιρικά και συνεκτικά» και ζήτησε ταχεία οριστικοποίηση του νέου νομικού πλαισίου «Δουβλίνο 4» και του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω