Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση προωθεί μια νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 18.7.2019 | 19:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση προωθεί μια νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Κριτική στη νέα κυβέρνηση για μια σειρά θεμάτων άσκησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ανοιχτή συνέλευση του κόμματος, το απόγευμα, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι πέρασαν μόνο λίγες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης και αποκαλύπτεται το πραγματικό της πρόγραμμα λέγοντας ότι προωθεί μια νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση.

Όπως δήλωσε αυτό που αρνιόταν πεισματικά προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού φαίνεται ότι είναι μια πρόταση που πέφτει στο τραπέζι από στελέχη της Ν.Δ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη η κυβέρνηση σκόπιμα απαξιώνει τη ΔΕΗ προκειμένου να φέρει στο προσκήνιο ένα ξεπερασμένο και εμμονικό σχέδιο για το ξεπούλημα των φιλέτων της εταιρείας.

Επίσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προωθεί αντισυνταγματικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση που θα αποκαλυφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις.  «Θέλουν να καταργήσουν τον αποφασιστικό ρόλο και χαρακτήρα των δημοτικών συμβουλίων  και να μετατρέψουν τους δημάρχους από εκτελεστικά όργανα σε αποφασιστικά».

Ακόμη αναφέρθηκε στην προωθούμενη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου λέγοντας πως η κυβέρνηση βαδίζει σε έναν ολισθηρό και αντιδημοκρατικό δρόμο καθώς το άσυλο είναι μια διαχρονική κατάκτηση και δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για την κατάργηση του με τόση ευκολία.

Αναφορικά με το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι θα προστατέψει τις κατακτήσεις της διακυβέρνησης, ότι θα σταθεί στο πλάι σε όσους πίστεψαν στις πολιτικές του και ότι παράλληλα θα καταθέτει προτάσεις που θα εμπνέουν τα λαϊκά στρώματα και θα αποτελούν σημεία αναφοράς.

 

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω