Στην ουρά για να ανοίξει ο δρόμος προς την «ειδικότητα» οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 18.7.2019 | 17:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στην ουρά για να ανοίξει ο δρόμος προς την «ειδικότητα» οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής οι οποίοι περιμένουν ώρες για να παραλάβουν από τη γραμματεία της Σχολής τη σχετική βεβαίωση ολοκλήρωσης των σπουδών προκειμένου να την καταθέσουν στο αρμόδιο τμήμα Υγείας της Περιφέρειας και στον Ιατρικό Σύλλογο έτσι ώστε να κερδίσουν μια θέση για την ειδικότητά τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Οι βεβαιώσεις θα αρχίσουν να δίνονται αύριο στις 8 το πρωί, όμως ήδη από σήμερα το μεσημέρι τελειόφοιτοι συγκεντρώθηκαν έξω από την πόρτα της γραμματείας για να εγγραφούν στη λίστα με τη σειρά προτεραιότητας.

Όπως εξηγούν είναι σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν ψηλότερα στη λίστα, να πάρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τη βεβαίωση για να την καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μην χάσουν τη θέση της ειδικότητας.

Αν κάποιος δεν ολοκληρωθεί τη διαδικασία άμεσα μπορεί να αναγκαστεί να περιμένει ένα χρόνο για να ξεκινήσει την ειδικότητα του.

Όπως εξηγούν πηγές από τη σχολή αυτό συμβαίνει γιατί οι θέσεις ειδικά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι λίγες και όσοι τις προλάβουν είναι οι τυχεροί.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν μέχρι και σκηνές έχουν στήσει στον αύλειο χώρο της σχολής φοιτητές για να προλάβουν να πάρουν πρώτοι τη βεβαίωση.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω