Νέος ελληνοσκοπιανός καυγάς στους Ν. Πόρους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 17.7.2019 | 22:09 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Νέος ελληνοσκοπιανός καυγάς στους Ν. Πόρους

THESSNEWS

«Άναψαν τα αίματα» πάλι στην Πιερία ανάμεσα σε Σκοπιανούς και Έλληνες. Νέος καυγάς σημειώθηκε στους Νέους Πόρους, όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας.

Μία παρέα Σκοπιανών εφήβων περιπλανώμενοι στην παραλία, για άγνωστο ακόμα λόγο, άρχισαν να δημιουργούν φθορές στον εξοπλισμό ενός beach bar της περιοχής. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος διατηρεί και μαγαζί εστίασης 100 μέτρα από το beach bar και πήγε στον «τόπο του εγκλήματος» για να δει τι έχει συμβεί και αν είναι μεγάλη η ζημιά.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην ThessNews, ο ιδιοκτήτης επειδή ήταν εν βρασμώ ψυχής ύψωσε τον τόνο της φωνής του και ακολούθησε διαπληκτισμός με τους Σκοπιανούς εφήβους, με αποτέλεσμα εκείνοι να καλέσουν τον συνοδό και καθηγητή τους για να… ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Όταν έφτασε στο σημείο ο συνοδός τους, οι διαπληκτισμοί συνεχίστηκαν ενώ υπήρξαν και χειροδικίες εκατέρωθεν. Τελικά, ο ιδιοκτήτης του beach bar κάλεσε την αστυνομία.

Ο καυγάς

Περιγράφοντας στην ThessNews τα όσα διαδραματιστήκαν, ο κύριος Στέφανος ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό, αναφέρει: «Εκείνη την ώρα πήγαινα να παραγγείλω φαγητό… Είχε τελειώσει το συμβάν με τις φθορές, αλλά επικρατούσε ακόμη αναστάτωση στην παραλία. Έφηβοι 16-17 χρονών, μη προκληθέντες και χωρίς κάποια σοβαρή αιτία ξεκίνησαν να δημιουργούν φθορές στον εξοπλισμό του beach bar. Μόλις  πληροφορήθηκε ο ιδιοκτήτης πως κάποιοι του καταστρέφουν την περιουσία εν μέσω καλοκαιριού, έτρεξε να δει τι συμβαίνει και ζήτησε τον λόγο από τους εφήβους». Ο κύριος Στέφανος συνεχίζει: «Εκεί υπήρχαν κι άλλοι, πλην των εφήβων, μάλλον καθηγητές ή προπονητές τους και διαπληκτίστηκαν με τον ιδιοκτήτη και κάποιους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια μεταξύ των ενηλίκων».

 

Η κλήση στην αστυνομία

Όπως εξηγεί ο κύριος Στέφανος, κλήθηκε η αστυνομία από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν έξαλλος, αλλά και στενοχωρημένος, καθώς προκλήθηκαν φθορές στην περιουσία του.

«Αφού κάλεσε την αστυνομία, ήρθε ένας εκ των συνοδών ή αντιπρόσωπος του γραφείου με τον οποίο ήρθαν τα παιδιά διακοπές και θέλησε να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη. Προσπάθησε να τα δικαιολογήσει, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Στην αρχή είχε πολύ ευγενικό ύφος και προσπάθησε να μιλήσει μαζί του, ζητώντας του να πληρώσει για τις ζημιές που προκάλεσαν οι έφηβοι» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας και προσθέτει πως η αστυνομία είχε ήδη κληθεί, αλλά εκείνος δεν περίμενε να φτάσει στο σημείο και αποχώρησε με εριστικό ύφος.

 

Ακραία περιστατικά

Τα περιστατικά βίας στην περιοχή των Ν. Πόρων είναι σύνηθες φαινόμενο και σύμφωνα με τους κατοίκους κάθε καλοκαίρι αυξάνονται! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καυγάς που έγινε το περασμένο καλοκαίρι για το όνομα της Μακεδονίας και πήρε μεγάλη έκταση.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, τέτοια περιστατικά καλό είναι να μην συμβαίνουν γιατί κάνουν κακό στον τουρισμό. Ωστόσο επισημαίνουν πως και οι δύο πλευρές είναι εριστικές μεταξύ τους και πολλές φορές προκαλούν σκόπιμα καυγάδες, μικρής ή μεγάλης έκτασης.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #166 (13/07/2019-20/07/2019)
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω