ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ή ΦΤΑΙΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ;

ΑΠΟΨΕΙΣ 17.7.2019 | 20:19 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ή ΦΤΑΙΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ;

ΤHESSNEWS

Ύστερα από μια τέτοια τραγωδία οφείλουμε να εξετάσουμε με καθαρό μυαλό τους παράγοντες που συνετέλεσαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι μια μετεωρολογική βόμβα χτύπησε τη Χαλκιδική. Τα ακραία φαινόμενα πλέον με την Κλιματική Αλλαγή είναι σφοδρότατα και ίσως χρειάζεται πλέον να σκεφτούμε αλλαγή του σχεδιασμού της πολιτείας ως προς την αντιμετώπιση αυτών.

Από την άλλη όμως υπάρχει και ο παράγοντας άνθρωπος. Και ειδικότερα ο παράγοντας Έλληνας. Έχουμε περάσει πλέον σε μια δεύτερη φάση τακτοποίησης αυθαιρέτων με ευθύνη πολιτών και πολιτείας χωρίς να διασφαλίζονται βασικοί κανόνες στατικότητας.

Άλλο ένα παράνομο που δεν υπάρχει για το κράτος και άλλο ένα που τακτοποιείται. Χρειάζονται έλεγχοι, χρειάζονται κανόνες πέρα από την τακτική των μικρών προστίμων για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Δεν μπορεί η πεπατημένη να είναι «Έχεις να πληρώσεις; Νομιμοποιείς το αυθαίρετό σου». Πώς νομιμοποιείς; Τι νομιμοποιείς; Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνεις σε βάθος 2-3 ετών ώστε να ολοκληρωθεί η νομιμοποίηση του αυθαιρέτου; Ποιός μηχανικός θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την επόπτευση και στο τέλος θα βάλει την υπογραφή του για να δώσει το τελικό «ΟΚ» στην Πολιτεία;

Ερωτήματα που πρέπει να απασχολήσουν τις αρχές, γιατί η επόμενη μέρα έρχεται και όπως δείχνει θα είναι πολύ δύσκολη...

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #166 (13/07/2019-20/07/2019)
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω