Κριτική ναι, εμμονή όχι, όλοι κρίνονται

ΑΠΟΨΕΙΣ 17.7.2019 | 19:37 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κριτική ναι, εμμονή όχι, όλοι κρίνονται

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Ακούω και διαβάζω για τα περί κριτικής ή μη στη νέα κυβέρνηση του τόπου. Οι μεν υποστηρίζουν ότι πρέπει να της δοθεί χρόνος πριν την κρίνουμε, οι δε λένε ότι «εμάς δεν μας αφήσατε σε χλωρό κλαρί από την πρώτη μέρα».

Από την δική μου την πλευρά, την δημοισιογραφική είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ρεπορτάζ και να ελέγχουμε την εξουσία. Και εξουσία είναι όλα τα κόμματα κατ’ εμέ. Όλοι λοιπόν κρίνονται. Αυτή είναι η δουλειά μας. Και με τα ίδια κριτήρια παρακαλώ.

Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζω ότι καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ήθελε να βάλει δικούς του σε όλα τα πόστα για να διοικήσει όπως θέλει αυτός και να τον κρίνω και τώρα να αντιδρώ στο ξήλωμα των πρώτων ημερών από Μητσοτάκη. Δεν μπορεί να είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτά είναι ξεκάθαρα.

Απλά χρειάζεται μια προσοχή. Άλλο το να κρίνεις ότι οι πολλοί τεχνοκράτες είναι καλό ή κακό και άλλο να συνδέεται αυτό με το ότι υπονοείς ότι δεν είναι  καλή κυβέρνηση. Ή το ανάποδο. Τα πολύ καλά αντανακλαστικά που επέδειξαν για την καταστροφή στην Χαλκιδική να υπονοούν ότι είναι η καλύτερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο.

Όλοι θα κριθούν δίκαια, καθημερινά, χωρίς εμμονές όμως. Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε για τα κόμματα, ούτε κάνουμε για αυτά την δουλειά μας. Αρχικά την κάνουμε για την πάρτη μας, γιατί «φτιαχνόμαστε» όταν κάνουμε ρεπορτάζ, βγάζουμε ειδήσεις, αποκλειστικά κλπ. Και επίσης είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε τον κόσμο. Τους πολίτες. Αυτή είναι η δύναμή μας. Ο κόσμος, οι αναγνώστες μας. Και πρέπει να τους σεβόμαστε. Λάθη όλοι κάνουμε, το θέμα είναι τα λάθη να μην επί σκοπού και με δόλο.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #166 (13/07/2019-20/07/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω