Και τώρα εκτεθείτε ακόμη περισσότερο

ΑΠΟΨΕΙΣ 17.7.2019 | 19:36 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Και τώρα εκτεθείτε ακόμη περισσότερο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || [email protected]

Ακούω φίλους μου ΣΥΡΙΖΑίους και βλέπω τοποθετήσεις πολλών άλλων οπαδών του Αλέξη Τσίπρα να διαλαλούν, με μία δόση προσωπικής ανακούφισης και χαράς, ότι πλέον επιστρέφουν στο πεζοδρόμιο και την αντιπολίτευση!

Λες και τους υποχρέωσε κανείς να είναι στην κυβέρνηση και τώρα, απαλλαγμένοι από το βάρος της εξουσίας, επιστρέφουν με ηδονικό τρόπο στο φυσικό τους χώρο: σ’ αυτόν που μπορεί κανείς άνετα να έχει αυταπάτες, να χαϊδεύει εύκολα τα αυτιά του φιλοθεάμονος κοινού, να λέει ό,τι θέλει χωρίς κόστος, να φωνάζει και να σκούζει χωρίς ποτέ να χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη για τα όσα διακηρύσσει!

Πολύς κόσμος λοιπόν χαίρεται που θα ξαναβρεθεί σ’ αυτή τη θέση. Και πρόκειται για μία ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα… «κάτω προς τα πάνω», αφού η σκληρή ρητορική της ηγεσίας και η πολεμική αντιπολίτευση άρχισε για τον ΣΥΡΙΖΑ, με το σύνθημα της ηγεσίας πριν ακόμη ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

Έτσι, πολύ σύντομα θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους με τους ΣΥΡΙΖΑίους να βρίσκονται στα κάγκελα, απέναντι σε οτιδήποτε φέρει η νέα κυβέρνηση. Θα ζήσουμε λοιπόν το καταπληκτικό σκηνικό να βλέπουμε τους ανθρώπους που πούλησαν λιμάνια και αεροδρόμια, που έβαλαν φόρους σε ό,τι πετά και κολυμπά, που υπέγραφαν τα Μνημόνια δύο- δύο, μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία, που κατάργησαν το ΕΚΑΣ και μείωσαν συντάξεις και μισθούς, που υποθήκευσαν για 100 χρόνια τη δημόσια περιουσία και διέλυσαν τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να… κινητοποιούνται για τα λαϊκά συμφέροντα…

Μακάρι να το κάνουν με όση τοξικότητα έχει το πολιτικό τους DNA. Έτσι, θα εκτεθούν σε βαθμό τεράστιο. Θα καταστούν καταγέλαστοι στα μάτια ακόμη και των ψηφοφόρων τους.

Θα είναι γι’ αυτούς το ύστατο στάδιο αυτοεξευτελισμού… 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #166 (13/07/2019-20/07/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω